RKZVC speelt redelijk tegen kampioen SV Meerssen

Sport

ZIEUWENT - De laatste verre uitwedstrijd speelde RKZVC afgelopen zondag in Meerssen (net boven Maastricht) dat vorig weekend al afgetekend kampioen was geworden. Uiteraard werd het een lastige strijd maar RKZVC wist de nederlaag redelijk binnen de perken te houden.

Reeds in de tweede minuut viel de 1-0 nadat RKZVC de bal dicht voor goal niet weg kon werken. Joep Ceha kon van dichtbij gemakkelijk binnen schieten. Het tempo was daarna niet al te hoog en RKZVC kon ook enkele keren tot een aardige aanval komen. In de 14de minuut leidde dat tot de zeer fraaie 1-1. Een voorzet op maat van Harm Eskes werd op tien meter van de goal door Thijs van Ostaijen ineens uit de lucht op de slof genomen en loeihard in het net geschoten. Slechts twee minuten had SV Meerssen nodig om weer afstand te nemen. Testimony Odetola-Benjamin kon door het centrum vrij op goal af gaan en schoof beheerst de 2-1 binnen. SV Meerssen probeerde wel door te drukken maar miste nauwkeurigheid bij het afronden en keeper Tim Penterman had een goede redding in huis. Rond de 37ste minuut had RKZVC kort achter elkaar nog twee schotpogingen die beide werden geblokt. De laatste kans voor rust was weer voor SV Meerssen maar de spits produceerde in behoorlijk vrije positie slechts een rolletje voor goal langs.

Na rust bleef SV Meerssen het betere van het spel behouden dat in de 56ste minuut na een korte combinatie door het centrum tot de 3-1 leidde. Jeroen Kuijs kon vrij voor goal simpel binnen schuiven. RKZVC probeerde wel aan te vallen maar kwam niet echt tot doelkansen. De beste mogelijkheid was nog een vrije trap door Björn Doppen op 25 meter van goal die ruim over ging. Enkele Meerssense doelpogingen misten daarna de juiste richting tot de 82ste minuut. Na een uitgespeelde aanval kon Joep Ceha vrij voor goal zijn tweede van de middag aantekenen voor de 4-1 hetgeen ook de eindstand was.

Voor beide teams stond er vandaag niks meer op het spel waardoor het tempo ook niet al te hoog was. Er werd wel verloren van de kampioen maar met redelijk veldspel legde RKZVC vandaag toch een aardige wedstrijd op de grasmat.

Pinksterzondag 28 mei speelt RKZVC om 14.30 uur de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Orion (Nijmegen). Deze wedstrijd wordt vanwege het Seesing Tournament (internationaal jeugdtoernooi) in Zieuwent tijdens het Pinksterweekend op het terrein van Longa ´30 gespeeld.