Erix wint in laatste wedstrijd van het seizoen van Meddo

Sport

LIEVELDE - In de laatste wedstrijd van het seizoen was het al zeker dat Erix was veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor handhaving in de vierde klasse. Van belang was wel dat Erix de huidige positie op de ranglijst, plaats 8, bleef behouden want dat betekent dat men de eerste ronde van de nacompetitie vrij is geloot.

De openingsfase tegen het al gedegradeerde Meddo was gelijk opgaand en in de 16de minuut viel het eerste kansje te noteren. De spits van Meddo werd de diepte in gestuurd en zijn schot werd gepakt door Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 17de minuut was het Erix dat op voorsprong kwam. De bal werd door Duke Gralike teruggelegd op de 16 meter waar Toon Klein Avink met een bekeken schot in de hoek beheerst raakschoot. 0-1. In de 29ste minuut leek Erix de score te verdubbelen. Een voorzet vanaf de rechterkant door Juup te Woerd werd door broer Viggo maar net naast gekopt. In de 30ste minuut viel de gelijkmaker. Een prima voorzet vanaf de linkerkant werd op waarde geschat door de Meddo-spits die prima raak kopte. 1-1. Lang kon Meddo niet genieten van deze gelijkmaker wat in de 31ste minuut schoot Twan Spekschoor van dichtbij raak na goed voorbereidend werk van Rick te Have. 1-2. In de 38ste minuut kon Nick Stinissen een voorzet vanaf de linkerkant van de goed spelende Rick ten Have niet binnenwerken. Erix speelde voor rust een redelijke goede wedstrijd. De ruststand was 1-2 in het voordeel van Erix.

Na rust, in de 54ste minuut, strafte Duke Gralike slecht uitverdedigen van Meddo goed af. Duke reageerde alert op de foutieve pass en alleen voor de Meddo-keeper maakt hij geen fout. 1-3. Vlak daarna in de 56ste minuut was er wederom gevaar van Erix-zijde. Een goede voorzet van Rick ten Have werd door Twan Spekschoor rakelings naast gekopt. In plaats van zelf de vierde treffer te maken scoorde Meddo in de 58ste minuut uit het niets de aansluitingstreffer. 2-3. Hierna ging Meddo op jacht naar de gelijkmaker maar tot echte grote kansen leidde dit niet. In de slotfase ging Meddo de lange bal hanteren en dit leidde in blessuretijd tot een goede kans maar Erix-doelman Tim Klein Tank bracht redding bij dit schot uit draai van dichtbij. Eindstand 2-3.