Longa ’30 wint van EVV Echt en staat vierde

Sport

LICHTENVOORDE - Longa ’30 heeft zichzelf een goede dienst bewezen door haar laatste thuiswedstrijd te winnen van EVV Echt: 2-0. Een uitstekende prestatie van de ploeg van Dennis van Toor.

Op de eerste zomerse dag van het jaar was het gezellig druk op sportpark De Treffer. Het toegestroomde publiek werd in de eerste helft echter niet getrakteerd op oogstrelend voetbal. EVV, dat vecht voor de laatste kans op direct lijfsbehoud in de Vierde divisie B, wilde wel maar kon geen vuist maken. Longa ’30 stelde daar op haar beurt ook zeer weinig tegenover. Eén grote kans was er voor rust. Na een fraaie dieptebal van Sybe Heutinck kwam Tim Bader alleen voor de keeper, maar hij schoof de bal voorlangs het doel.

Na de rust was het veldspel vanuit Lichtenvoordse zijde een stuk beter en wist het EVV ook meer en meer terug te dringen. Tot grote kansen leidde dit pas na ruim een uur voetballen. Het was weer eens Thom Berendsen die van Mart Hummelink de bal mee kreeg en alleen voor de keeper hard afrondde. Na deze 1-0 gingen de gasten opportunistischer voetballen en daardoor werd het spelbeeld een stuk opener. EVV wist enkele hachelijke momenten voor het doel van Rutger Tenhagen te veroorzaken en Longa ’30 wist de mooiste uitbraakmogelijkheden om zeep te helpen. Pas vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief beslecht. Mattheys Kuypers gaf de bal van rechts voor waarna Berendsen er via een verdediger 2-0 van wist te maken.

Na de wedstrijd werd Tenhagen door voorzitter Leo Groeneveld bedankt voor zijn inzet de afgelopen drie jaar. De keeper vertrekt na dit seizoen naar buurman RKZVC en keepte daarom zijn laatste thuiswedstrijd in Lichtenvoorde. Op eerste pinksterdag speelt Longa ’30 in Wijchen tegen AWC de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij een overwinning weet de ploeg van Dennis van Toor de vierde plaats in de Vierde divisie B veilig te stellen.