Afbeelding

Avontuur RKZVC in 4de divisie voorbij

Sport

ZIEUWENT - Met de wedstrijd RKZVC - Orion (Nijmegen) kwam er afgelopen zondag een eind aan het avontuur van RKZVC in de 4de divisie (voorheen hoofdklasse). In vijf jaar werd er voor uitwedstrijden 18.288 km gereden door alle provincies van Nederland (behalve Friesland). Daarbij werd er tegen 42 verschillende teams gespeeld. Als je de drie jaar daarvoor er ook nog bij telt (3de, 2de en 1ste klasse), zijn het in acht jaar 76 verschillende verenigingen geweest. Een bestuurslid zei na twee jaar hoofdklasse: “Ik ben in vijf jaar nog maar éénmaal twee keer bij dezelfde vereniging in de bestuurskamer geweest (Longa ’30). Voorwaar, het was een prachtig avontuur, waarvan we van tevoren wisten, dat een kleine club als RKZVC dat niet kon volhouden. We wisten dat we er van moesten genieten zolang het kon, en dat hebben we gedaan.”

Bij de wedstrijd van vandaag stond er niks meer op het spel. RKZVC was al lang gedegradeerd en Orion stond veilig. Het eerste kwartier kon RKZVC nog redelijk meespelen maar daarna nam Orion het heft in handen. Hun eerste drie pogingen misten de juiste richting en op de volgende twee schoten had keeper Tim Penterman goede reddingen. Maar nadat Tijn Jellema in de 29ste minuut na een corner steenhard binnen kopte voor de 0-1 was het hek van de dam. De doelpunten vielen voor rust verder als volgt: 33ste minuut 0-2 door Mick Alberts geplaatst schot. 38ste minuut 0-3 Tim wil buiten zestienmeter bal weg koppen maar gaat er onderdoor waarna Vincent Albers simpel in de lege goal plaatst. 41ste minuut 0-4 door Mick Alberts met een schot.

Na rust gaat het niet veel beter met RKZVC. Verder onheil volgt in 55ste minuut nadat Remco van Leeuwen een voorzet in eigen doel schiet voor de 0-5. In de 57ste minuut volgt eindelijk een leuke actie voor RKZVC. Jouke Knippenborg komt op links door en bereikt met een goede voorzet Björn Doppen die vrij voor goal met de eretreffer 1-5 scoort. In de 68sste scoort Tijn Jellema met een schitterende vrije trap de 1-6 waarna Alioune Ba in de 74ste minuut de 1-7 eindstand op het bord zet.

Behalve het afscheid van de 4de divisie was het ook de laatste wedstrijd voor enkele spelers en leden van de technische staf. Toby Bokkers was een zeer gewaardeerde verdediger sinds 2011 en scoorde16 competitiedoelpunten. Sven Jurjus speelde sinds 2011 veelal op het middenveld en scoorde 56 competitiedoelpunten en gaf veel assist (bijv. in ‘17/’18: 13). Tim Penterman keepte sinds 2018. Sem Janssen, heeft alleen dit seizoen bij RKZVC gespeeld (helaas veel geblesseerd). Robert te Focht was vijf jaar teammanager en Walter Overkamp was dit seizoen assistent trainer. Allen hartelijk dank voor al die jaren bij RKZVC.

Degradatie was dit jaar onvermijdelijk. RKZVC gaat nu dus de zomerstop in. Over twee maanden begint de selectie weer met frisse moed aan de voorbereiding voor het volgende seizoen en ze hopen de supporters dan weer langs de lijn te zien..