KSV ronde verder in nacompetitie na thriller

Sport

VRAGENDER - KSV 1 wist afgelopen zondag na een zenuwslopende wedstrijd met penalty’s met 8-7 te winnen van SVBV uit Barchem. Deze overwinning betekent dat KSV doorgaat naar de volgende ronde in de nacompetitie. Aanstaande zondag om 14.00 uur staat de volgende uitdaging voor KSV te wachten, wanneer ze het opnemen tegen Ajax Breedenbroek in Breedenbroek.

In de eerste ronde van de nacompetitie nam KSV 1 het op tegen SVBV 1 uit Barchem. De wedstrijd begon aftastend, maar binnen tien minuten kreeg KSV al de eerste kansen. Helaas lukte het niet om deze kansen om te zetten in doelpunten en bleef het lang 0-0. Vlak voor rust wist Marijn Visser, die na een blessure weer terug was in de spits, de 1-0 te scoren. Na een sterk doorzetten van Niek Berendsen aan de zijlijn, vond hij Marijn aan de rand van het zestienmetergebied. Marijn wist de bal beheerst in een lastige hoek binnen te schieten.

Met een 1-0 voorsprong in de rust was het een goede start voor KSV, hoewel het spel onrustig was aan de bal. Helaas bleef hetzelfde beeld in de tweede helft zichtbaar. SVBV moest komen, maar KSV kon hier te weinig tegenover zetten. De 1-0 voorsprong werd verdedigd ten koste van het eigen spel. Marijn speelde een sterke wedstrijd, maar stond vaak geïsoleerd voorin. Ondanks enkele wissels kon KSV het spelbeeld niet veranderen.

KSV dacht de 1-0 voorsprong vast te houden, maar na een kopduel waarbij ook hoofden tegen elkaar kwamen, viel de gelijkmaker. Hierdoor moest de wedstrijd verlengd worden. In de verlenging was KSV de sterkere ploeg, maar slaagde er niet in om dit om te zetten in een doelpunt. De spanning steeg naarmate de strafschoppen naderden. Beide teams bleven lange tijd foutloos in het nemen van penalty’s. Bij de achtste penalty van SVBV wist KSV-doelman Wesley Keegstra de bal uit de hoek te ranselen. Nu was het aan Ivar Betting om de beslissende penalty binnen te schieten, en hij deed dit met succes. Hiermee behaalde KSV de overwinning.

KSV-trainer Jan Willem Rutgers was blij met de prestaties van de nieuwe spelers en benadrukte de inzet van Tjebbe Raben en Willem Mateman, die niet ingebracht werden maar wel aanwezig waren. Om in de vierde klasse C te blijven, moet KSV 1 nog drie rondes overleven in de nacompetitie. In de tweede ronde staat KSV 1 aanstaande zondag 11 juni om 14.00 uur tegenover Ajax Breedenbroek 1 in Breedenbroek. Bij verlies degradeert KSV 1 naar de vijfde klasse.