Tijn van Gessel ligt op koppositie. Foto: Jan Vanmedegael

Tijn van Gessel ligt op koppositie. Foto: Jan Vanmedegael

Tijn succesvol op 3Nations Cup in Belgische Ranst

Sport

HARREVELD - Tijn van Gessel wint op zaterdag de ronde 3 in België, door alle manches en de finales als eerste over de finish te komen. Zondag komt hij ten val in de finale van Ronde 4 en wordt uiteindelijk 7de.

Afgelopen vrijdag reizen Tijn, Zoë en Jimmy van Gessel naar Ranst (België) voor de 3 Nations Cup Ronde 3 & 4. Zoë rijdt in haar klasse Girls 9 en 10 alle manches op een 2de plek en kwalificeert zich voor de halve finale. Helaas komt ze hard ten val in de eerste bocht doordat ze met een andere rijdster in aanraking komt. Na een korte check in het ziekhuis bleek de schade mee te vallen en heeft ze niks gebroken. Ronde 4 op zondag heeft ze hierdoor niet kunnen rijden.

Jimmy ging van start in de klasse Cruisers 45+. De manches reed hij een 4de, een 2de en een 3de plek, waardoor hij een plek in de finale wist te bemachtigen.

Na zijn winst op de topcompetitie in Barendrecht was het even afwachten wat hij op een 3Nations kon bereiken. Tijn wist zaterdag alle manches als 1ste te finishen. Ook de 8ste finale, de kwartfinale en de halve Final wist hij te winnen. Vervolgens in de finale kwam hij goed weg en ging er met de winst vandoor. Zondag stond hij alweer aan de start voor Ronde 4. Ook vandaag alle manches als 1ste geindigd. De 8ste finale en kwartfinale ook. In de halve finale, door een foutje op het eerste stuk, kwam hij als derde de eerste bocht door, toch net voor de finish wist hij de nummer 2 in te halen. De finale, toch weer een klein foutje, waardoor hij tussen de andere rijders de 1ste bocht in kwam, daar kwam een rijder van achteren die hem in de zijkant raakte en beide crashten ze. Hij kon zelf zijn weg vervolgen en werd toch nog 7de, dat is ook BMX.

Afbeelding
Foto: Jan Vanmedegael

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna