Afbeelding

Erix wint verrassend van sterk Rekken

Sport

LIEVELDE - Erix is zondag de competitie goed begonnen. In de slotfase sloeg Erix driemaal toe en de mannen van de nieuwe trainer Jeroen Stevens wonnen daardoor verrassend in en tegen Rekken. 1-3.

De eerste noemenswaardige kans was voor Erix in de tweede minuut. Een schot van Duke Gralike werd moeizaam gered door de Rekken-doelman. In de 5de minuut kreeg Rekken een kans maar de kopbal werd gepakt door nieuwe Erix-doelman Tim Oude Elferink. In de 7de minuut dacht Erix te scoren via Viggo te Woerd maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de 12de minuut kroop Erix door het oog van de naald. Na een voorzet vanaf de linkerkant werd de bal op de paal gekopt door Rekken. In de 16de minuut was het dan wel raak voor Rekken. Een aanval die via hun rechterkant werd opgezet belandde voor de voeten van een middenvelder van Rekken die met zijn linkerbeen hard en zuiver uithaalde. 1-0. De eerste helft kenmerkte zich door een hoge intensiteit van beide kanten. Vooral Rekken gooide veel energie in de wedstrijd en Erix moest zich vooral beperken tot verdedigen en probeerde er via de omschakeling eruit te komen. De ruststand was 1-0 in het voordeel van Rekken en was op dat moment ook verdiend.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Rekken startte offensief en Erix probeerde er via omschakelmomenten uit te komen. In de 54ste minuut was er een kans voor Rekken. De bal werd teruggelegd op de 16 meter maar het schot werd van dichtbij over geschoten. Erix kwam er zo nu en dan uit een in de 68ste minuut kreeg Erix een vrije trap op de rand van de 16 meter. Deze werd door Nordin Stevens hard en laag ingeschoten maar recht op de doelman af waardoor deze redding kon brengen. Hierna nam de dadendrang van Rekken af en Erix kwam steeds beter in de wedstrijd en het leek wel of Erix in de slotfase nog wat extra’s in de tank had zitten. In de 79ste minuut leidde dit tot de gelijkmaker van Twan Spekschoor. Een goede voorzet vanaf de linkerkant van Duke Gralike werd door Twan op schitterende wijze achter de Rekken-doelman gekopt. Dit gaf Erix energie. Een minuut later, in de 80ste minuut, leek Viggo te Woerd ongehinderd op de Rekken-doelman af te kunnen. Echter werd Viggo vastgehouden en de scheidsrechter beoordeelde deze overtreding met slechts een gele kaart. Erix gaf echter niet op. In de 87ste minuut werd een cornerbal binnen de 16 meter in een keer op de slof genomen door Viggo te Woerd en deze belandde hard in het Rekken-doel. 1-2. Het fysiek sterke Rekken probeerde vergeefs met lange ballen hun lange spits te bereiken in een poging de gelijkmaker te forceren maar Erix gaf niets meer weg in de slotfase. In de 90ste minuut schoot de sterk ingevallen Toon Klein Avink hard op de paal. Vervolgens werd de bal opnieuw ingebracht en het was wederom Viggo te Woerd die voor de 1-3 eindstand tekende.

Een fijn begin voor de nieuwe trainer Jeroen Stevens door het sterke Rekken te verslaan. Aanstaande zondag 1 oktober speelt Erix thuis tegen vv Lochuizen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna