Afbeelding

Zuur puntverlies voor RKZVC

Sport

ZIEUWENT - Vooropgesteld: RKZVC speelde een goede wedstrijd. Het had 98 procent van de wedstrijd volledig onder controle maar als je de mogelijkheden niet benut dan kunnen die 2 procent die je niet onder controle hebt, je duur komen te staan.

Vooral de eerste helft speelde RKZVC een prima wedstrijd en kreeg vanaf het begin erg goede kansen. Nadat in de 3de minuut een schot was geblokt werd de aanval opnieuw opgezet. Jouke Knippenborg bereikte Sjors Storkhorst die met de bal het strafschopgebied in kon gaan en vanuit een schuine hoek beheerst de 0-1 in de verre hoek binnen schoot. In de 11de minuut schoot Jouke in vrije positie op de paal. In de 34ste minuut kon Björn Doppen doorlopen maar de Dalfsense keeper redde met de voet. Twee minuten later had Sjors Storkhorst een vrije schietkans maar hij schoot net naast. Gezien de echt goede kansen had het met rust 0-3 of 0-4 kunnen / moeten staan. Mede doordat RKZVC bij balverlies steeds goed druk zette en de verdediging goed stond, kreeg Dalfsen voor rust geen enkele kans.

Na rust bleef RKZVC op twee momenten na de controle over het spel houden. Wel werd er duidelijk meer op balbezit (behoudender) gespeeld dan voor rust en kreeg RKZVC minder kansen. De beste kans na rust was in de 52ste minuut voor Björn Doppen maar zijn inzet werd door de Dalfsense keeper wederom met de voet gered. Enkele minuten later ging een schot van Joey Belterman via een verdediger naast. Überhaupt het eerste gevaar van Dalfsen kwam in de 62ste minuut maar keeper Rutger Tenhagen redde prima op een iets van richting veranderd schot in de benedenhoek. RKZVC nam daarna het spel weer op maar schoten/mogelijkheden van Sjors Storkhorst en Björn Doppen misten de juiste richting. En zoals vaker gebeurt, als je zelf de wedstrijd niet op slot gooit door de mogelijkheden te benutten, blijft de tegenstander geloven in de kans op een beter resultaat. En die éne mogelijkheid kwam voor hen in de 90ste minuut na een counter over links. Sjoerd Klarenbeek kwam bij de voorzet slim naar voren bij de eerste paal en tikte met een simpele voetbeweging de 1-1 binnen. De tijd was daarna te kort voor RKZVC om alsnog een verdiende zege mee naar huis te kunnen nemen.

Enerzijds is er dus een slecht gevoel dat er niet gewonnen is in de eerste wedstrijd in de eerste klasse door de gemiste goede kansen. Anderzijds heeft RKZVC misschien wel de beste wedstrijd gespeeld sinds de voorbereiding begon in augustus en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Zondag 1 oktober speelt RKZVC thuis om 14.00 tegen NEO (Borne).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna