Afbeelding

Longa ’30 in eigen huis onderuit tegen Rohda Raalte

Sport

LICHTENVOORDE - Longa ’30 heeft de punten afgelopen zondag niet in eigen huis weten te houden. Rohda Raalte ging er met de volle buit vandoor. De effectieve en scherpe gasten waren uiteindelijk met 1-4 te sterk voor de selectie van Dennis van Toor.

Longa ’30 wist de laatste thuiswedstrijd met 1-0 te winnen van DETO en nam uit in Berkum een punt mee door met 1-1 gelijk te spelen. Bij een overwinning kon Longa ‘30 naar 7 punten klimmen en hiermee op hetzelfde puntenaantal als Rohda Raalte komen.

In het zonovergoten Lichtenvoorde werd er om 14.00 uur afgetrapt. Longa ’30 speelde wederom met een 5-3-2 opstelling, hetzelfde systeem wat de gasten uit Raalte hanteerden. Rohda Raalte kwam goed uit de startblokken en wist al na 9 minuten de 0-1 tegen de touwen te koppen. Een corner vanaf de linkerkant werd niet scherp verdedigd door de Lichtenvoordenaren en belandde in het doel. Longa ’30 ging niet bij de pakken neerzitten en deed na 7 minuten wat terug. Nadat de verdediger van Rohda Raalte de steekpass op Rick Bosma er niet uit kon halen, bleef hij rustig voor het doel en wist er 1-1 van te maken. Na de gelijkmaker had Longa ’30 via Dayani Timmerhuis een aantal goeie kansen om op voorsprong te komen. Echter was het in de 22STe minuut Rohda Raalte dat via Martijn van de Werken weer toe sloeg door een voorzet vanaf links binnen te schieten: 1-2. Na deze aantrekkelijke openingsfase stabiliseerde de wedstrijd. Vlak voor rust wisten de gasten nog een keer te scoren en maakte het daarmee 1-3. Dit was tevens ook de stand waarmee beide ploegen de rust in gingen.

In de tweede helft moest Longa ’30 uit een ander vaatje gaan tappen om de wedstrijd om te draaien. Helaas voor de thuisploeg werd in de 49STe minuut een lange bal slecht verwerkt waardoor spits Kevin Peppels de 1-4 kon binnenschuiven. Longa ’30 kreeg in de tweede helft nog meerdere kansen om een doelpunt te maken. Zo werd Dayani Timmerhuis nog een paar keer in stelling gebracht om te scoren. Echter hield Frans van Oldeniel zijn doel schoon. Dirk Doppen, Mats Hegman, Floris Eskes en de ingevallen Neo Pascual kregen ook nog kansen, maar deze werden allemaal niet omgezet in doelpunten. Tegenover de kansen van Longa ’30 had Rohda Raalte nog enkele uitbraken, maar dit leverde ook niks op. Na 90 minuten plus blessuretijd floot de uitstekend fluitende Luc Baars af voor het einde van de wedstrijd. Eindstand: 1-4.

Na 5 wedstrijden staat Longa ’30 op 4 punten en zal het volgende week zaterdag uit tegen Scherpenzeel aan de bak moeten om uit de nacompetitieplekken te komen. Scherpenzeel staat op een verdienstelijke 3e plek met 11 punten. Op sportpark De Bree wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna