Afbeelding

Longa ’30 buigt achterstand om in overwinning

Sport

LICHTENVOORDE - Longa ‘30 heeft zondagmiddag in zijn elfde competitiewedstrijd de drie punten in Lichtenvoorde weten te behouden. In een enerverende wedstrijd tegen Pelikaan S uit Oostwold wisten de oranjehemden een achterstand om te buigen in een overwinning: 2-1. Door deze overwinning stijgt Longa ’30 naar de twaalfde plek op de ranglijst. 

Om 16.00 uur precies werd er afgetrapt in Lichtenvoorde en het beloofde een spannende middag te worden. Deze wedstrijd moest gewonnen worden door de ploeg van Dennis van Toor om de aansluiting met de bovenliggende ploegen te behouden. De selectie van Longa ’30 kampt nog steeds met veel blessureleed maar gelukkig mocht aanvoerder Tim Bader, na zijn schorsing van afgelopen week, het veld weer betreden. 

Longa ’30 begon goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut van de wedstrijd was het Thom Berendsen die namens Longa ‘30 met zijn eerste schot van de wedstrijd het de keeper van Pelikaan S moeilijk probeerde te maken. Helaas werd deze poging goed geweerd door de doelman. Hierop volgde nog een aantal goeie mogelijkheden voor onze vleugelflitser, maar helaas wist hij zijn hoofd niet koel genoeg te houden. Aan de andere kant wisten de gasten in de tegenstoot enkele keren gevaarlijk te worden, maar ook onze keeper Dyon Esink hield zijn doel schoon. 

In de 40ste minuut was het wederom Thom Berendsen met een fantastische actie in het zestienmetergebied waarbij een verdediger van Pelikaan S geen andere keuze zag dan hem naar het gras te halen. Thomas Kerperien, de vaste strafschoppennemer van Longa ’30, zag zijn penalty gekeerd worden door doelman Stefan van der Lei. Nog geen drie minuten na de gemiste strafschop was het aanvoerder Jan Hooiveld van Pelikaan S die de bal, na een snelle counter en matig uitverdedigen, in de lange hoek buiten het bereik van doelman Dyon Esink schoot 0-1. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

In de rust werd verdediger Niels Wekking vervangen. Voor hem in de plaats kwam Sybe Heutinck het veld in. In de tweede helft zette Longa ’30 het goede spel van de eerste helft goed door. Helaas leidde dit nog niet tot echt goede uitgespeelde kansen. Na een tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, moest een speler van Pelikaan S het veld met een brancard verlaten. Na een lelijke botsing in een duel met Mart Hummelink, kwam hij vervelend op zijn been terecht waarna hij het uitschreeuwde van de pijn. Na een gemiste bal op de paal door Floris Eskes, viel het hierna een keer wel de goede kant op voor Longa ’30. 

Vanuit een corner in de 75ste minuut schoot Thomas Kerperien vanaf twee meter voor de goal de bal tegen de hand van een tegenstander aan, waardoor de bal buiten het doel bleef. Dit bleef de scheidsrechter niet onopgemerkt en dus floot arbiter F.E. Ter Brake voor een penalty. De middenvelder van Pelikaan S, Farid Balvaneh, kreeg vervolgens een directe rode kaart voor deze actie. De penalty werd benut door Floris Eskes en dit bracht de stand tot 1-1. Met veel vertrouwen en als de bovenliggende partij ging Longa ’30 in de slotfase op zoek naar de winnende treffer. Deze treffer viel diep in 90ste minuut. Het was, wie anders dan Thom Berendsen, die vanuit de kluts de 2-1 tegen de touwen schoot. Kort hierna volgde het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en was de vreugde zichtbaar bij spelers en staf van Longa ’30. De grote onvrede was er bij de spelers van Pelikaan S. Een enkeling van hun was het duidelijk niet eens met de arbitrage en liet dit na de wedstrijd ook goed merken door een aantal lelijke opmerkingen te maken richting de leidsman. Hiervoor kreeg Pelikaan S zijn tweede rode kaart van deze wedstrijd. 

Door de winst staat Longa ‘30 met tien punten boven de rode streep. De ploeg van trainer Dennis van Toor houdt DETO, Pelikaan S, Heino en Be Quick Groningen onder zich. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna