Afbeelding

Felbevochten punt voor Pacelli

Sport

Pacelli DS1 – OBW DS1 (9-9) 19-19

ZIEUWENT - Zaterdagavond speelden de dames van Pacelli tegen de koploper OBW, een ploeg waar ze vaker tegen gestreden hebben. OBW was op dat moment de koploper en hadden de voorgaande wedstrijden gewonnen met ruime cijfers. Er werd daarom afgesproken dat de dekking goed moest staan en fel moest zijn, zodat ze niet te vaak konden scoren. 

De dames van Pacelli begonnen de wedstrijd met een iets minder scherpe start en kwamen 1-3 achter. Al snel herpakten ze zich en kwamen ze op een voorsprong van 5-3. De verdediging stond goed maar in de aanval was de afronding en passing nog wat slordig. Na een spannende eerste helft gingen ze met 9-9 de rust in. 

In de kleedkamer werd besproken dat de dekking goed stond, maar dat ze wat zuiniger moesten zijn op de bal. Daarnaast moesten de kansen beter benut worden. De tweede helft begon gelijk op. Na 10 minuten werden de dames van Pacelli weer wat slordiger en daardoor pakte OBW een voorsprong van 14-17. Hierdoor gingen de koppies een beetje hangen, maar door aanmoediging vanaf de bank en het publiek kwam Pacelli weer terug in het spel. Dankzij keihard vechten en het goed uitspelen van de aanval hebben ze een eindstand van 19-19 neergezet. Een gewonnen punt waar men erg tevreden over is! En hiermee is Pacelli ook de eerste die een punt van OBW afsnoept. 

Volgende week spelen de dames van Pacelli uit tegen Bentelo om 18.30, in Bentelo. Tegen OBW is gebleken wat voor effect goede aanmoedig kan hebben. Pacelli hoopt dan ook weer veel enthousiast publiek te mogen verwelkomen. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna