Afbeelding

Matige wedstrijd RKZVC, toch een puntje

Sport

ZIEUWENT - Voor beide teams was het zondag 3 december een belangrijke wedstrijd omdat ze in de degradatiezone verkeren, waarbij RKZVC drie punten voorsprong op Stevo had. Op het natuurgras was het lastig om snelheid te maken. Vaak moest de bal eerst even worden gecontroleerd om verder te spelen waardoor er weinig direct gespeeld werd. Hierdoor ontstonden vaak ook fysieke gevechten om de bal, een soort Engels voetbal. Op zich zijn dat vaak leuke wedstrijden maar geen van beide ploegen was in staat om veel doelrijpe kansen te creëren.

De eerste twintig minuten was er geen enkele doelpoging waarbij RKZVC wel wat meer spelaandeel had. De eerste goal viel dan ook enigszins onverwacht in de 22ste minuut. Op rechts ging Tijn Hoenderboom de diepte in en bereikte Siebe Klein Goldewijk net buiten de kop van de zestienmetercirkel. Siebe controleerde goed en schoot strak in de rechter benedenhoek de 0-1 binnen. Helaas kom RKZVC niet lang van de voorsprong genieten. Twee minuten later kon Robbin Engbers een corner geheel vrijstaand op de vijfmeterlijn de 1-1 binnen koppen. Stevo had daarna wel meer het initiatief, maar voor rust vielen verder alleen een volley (afzwaaier) van Stevo en een schotje van Sjors Storkhorst te noteren als aanvallende feiten.

De tweede helft stond het spel vaak stil doordat er aan beide zijden veelvuldig blessurebehandelingen nodig waren en natuurlijk door de vele wissels. Het kwam het kijkplezier niet ten goede. Stevo drong met veel inzet RKZVC regelmatig terug op eigen helft. Het leverde één echte kans op, een kopbal van vijf meter afstand dat naast ging. Tweemaal werd het door Stevo geprobeerd met afstandsschoten die redelijk gemakkelijk te pakken waren. Daarnaast waren er wat dreigende situaties door voorzetten voor goal. RKZVC kon daar opbouwend weinig tegenover zetten en probeerde het veelal met lange ballen, die door de verdediging van Stevo gemakkelijk werden verwerkt. Slechts één keer zou je kunnen spreken van een bijna-kans. Een lage voorzet van Björn Doppen werd door Thieme Terhaerdt bij de eerste paal geraakt maar door de Geesterense keeper geblokt.

Voetballend was het de minste wedstrijd in de laatste anderhalve maand. Positief is dat RKZVC nu vijf wedstrijden achter elkaar niet verloren heeft en door het gelijkspel van vandaag drie punten voorsprong houdt op een directe degradatieplaats.

Zaterdag 9 december speelt RKZVC om 18.00 thuis tegen SVZW (Wierden) de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant