Sfeerimpressie van de wedstrijd tegen Ruurlo bij De Koppelpaarden. Foto: Cyril Wolters
Sfeerimpressie van de wedstrijd tegen Ruurlo bij De Koppelpaarden. Foto: Cyril Wolters

Schaakvereniging Rokade kan niet winnen van Ruurlo

Sport

LICHTENVOORDE - Voor het eerst sinds de coronajaren speelde Rokade weer een wedstrijd tegen een andere vereniging. Op vriendschappelijke basis werd Ruurlo uitgenodigd om eens de krachten te meten bij De Koppelpaarden.

Na hartelijk ontvangst door Rokade-voorzitter Ruud Goossens, werd direct fanatiek strijd geleverd op acht borden. Ruurlo werd het eerste anderhalf uur complet overrompeld, mogelijk speelde de vermoeiende reis hun parten. Gert Nijenhuis won al snel de toren van Kees Ave en Jan Gottschal overrompelde Johan Peer. Het stond dus al vrij snel 2-0 voor Rokade. Dit legde een grote druk op de resterende zes borden bij Ruurlo.

Leo van Noord moest toestaan dat Andre Eisink het eerste volle punt voor Ruurlo kon binnen te halen (toren voor een paard) en Marco Olieslager wist in een ‘Londen-systeem’ ondanks forse druk van Sander Spijkers, alsnog een pion te winnen, echter het bleek niet voldoende voor winst 1/2 - 1/2. Ook KeJan Hahne en Es Miuiderwijk sleepte er een remise uit, al had wit wat meer initiatief en zelfs een pion meer, maar het was niet voldoende voor winst tegen Kees: 1/2 -1/2. Stand na ruim 2,5 uur: 3 - 2 , nog steeds een voorsprong voor Rokade!

Geert Koster had felle tegenstand van Rik Smit die bleef zorgen voor een constante druk op de zwarte Rokade-koningsstelling en Geert moest uiteindelijk de koning omleggen: 3-3. Op het eerste bord zorgde Pieter van Delft voor de derde overwinning tegen Ruud Goossens. Stand 3-4. Op het laatste bord was er een boeiende strijd gaande tussen Ben Heinsbroek en Paul Dekker, waarbij wit uiteindelijk door een fout zijn toren verloor en de partij. Eind stand 3-5 voor de schaakvrienden uit Ruurlo.

Bij het welkomst woord werd al de intentie uitgesproken om van deze uitwisseling een traditie te gaan maken en Rokade is uitgenodigd om dit seizoen revanche te komen nemen in Ruurlo bij de clublocatie Café de Tapperij op dinsdagavond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant