Afbeelding

RKZVC machteloos in Borne

Sport

ZIEUWENT - Het verhaal van afgelopen zondag is snel verteld. Voor rust wist RKZVC het verdedigend nog aardig dicht te houden maar na rust was het een gatenkaas.

Aanvallend gezien is het Zieuwentse verhaal ook kort. Een schot een meter over de lat in de 25ste minuut van Siebe Klein Goldewijk was eigenlijk de enige Zieuwentse doelpoging. Een mooie lage voorzet van Tijn Hoenderboom in de 52ste minuut leverde na de rust de enige bijna kans op. Verder werd RKZVC de hele wedstrijd in de verdediging gedrongen. Voor rust deed het dat behoorlijk gegroepeerd zodat NEO ook niet tot echte kansen kwam. Een afstandsschot werd door keeper Rutger Tenhagen netjes tot corner verwerkt en een hard schot werd geblokt.

Na rust ging het goed tot de 57ste minuut waarin Ron Spoler de 1-0 scoorde met een laag schot in de linker benedenhoek na onnodig Zieuwents balverlies. Daarna ging het snel. Twee minuten later schoot Ron Spoler van afstand prachtig de 2-0 in de bovenhoek en wederom twee minuten later bracht Stef Rompelaar met een laag schot al de 3-0 op het scorebord. Een kwartier lang wist RKZVC daarna tegengoals te voorkomen maar wederom balverlies in de verdediging leverde Jasper Scholten een vrije kans op zodat het 4-0 werd. Ook nu volgden snel de 5-0 en 6-0 door respectievelijk Wessel Bom (82ste minuut vrije kopkans bij de tweede paal na corner) en Jasper Scholten (85ste minuut na mooie solo door het centrum van de verdediging).

RKZVC had deze dag een offday tegen een veel sterker NEO. Vooraf was er een beetje hoop op een redelijk resultaat omdat er van de tien voorgaande competitiewedstrijden slechts één was verloren. Het is zaak te leren van de wedstrijd van vandaag en daarna de focus snel te verleggen naar de derby van komende zaterdag tegen Grol. Grol staat negende en RKZVC elfde. Beide staan dus op een plaats die nacompetitie tegen degradatie oplevert. Bij winst komt directe handhaving iets dichterbij, bij verlies worden de zorgen nog groter. 

Zaterdag 2 maart speelt RKZVC om 18.00 uur thuis tegen Grol.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant