Spelmoment uit de wedstrijd Rhoda Raalte - Longa '30. Foto: SV Longa
Spelmoment uit de wedstrijd Rhoda Raalte - Longa '30. Foto: SV Longa

Longa ’30 verliest opnieuw van toekomstige hoofdtrainer Laurens Knippenborg

Sport

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag speelde Longa ’30 zijn 19de wedstrijd van het seizoen. Dit keer tegen het Rohda Raalte van toekomstige hoofdtrainer Laurens Knippenborg. In Raalte werd er met 1-0 verloren waardoor de Lichtenvoordse equipe zakt naar de 15de plek in de vierde divisie D.

Door blessures van een achttal selectiespelers aan de kant van de Lichtenvoordenaren, met daarbij het wegvallen van zowel Luuk als Dirk Doppen ten opzichte van de vorige wedstrijd, moest hoofdtrainer Dennis van Toor een nieuw plan verzinnen om de ploeg uit Raalte te kunnen verslaan. Hierdoor begon het team met een opvallende 5-4-1 formatie waarbij Thomas Kerperien als kapstok fungeerde.

Het enige lichtpuntje aan de kant van Longa ’30 was het terugkeren van zowel Jelme Stevens en Rick Bosma. Jelme, die terugverhuisde vanuit Berlijn, startte direct in de basis om samen met Rolf Kruip en Sybe Heutinck het hart van de vijftallige defensie te vormen. Rick mocht na vier maanden blessureleed aan zijn schouder zijn eerste minuten weer maken als wisselspeler.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt in het Overijsselse Raalte. Door de verdedigende opstelling van Longa ’30 was het vooral een saaie eerste helft van veel verdedigen en weinig kansen. Het was Rohda Raalte dat aan de bal was en daarbij een weg probeerde te vinden door de Lichtenvoordse defensie. In de 25ste minuut was het Niels Wekking met zo weliswaar het eerste schot van Lichtenvoordse kant. Met een acrobatische poging zette hij zijn schoen tegen de bal waarna deze net over het doel ging. Ook Lowie te Dorsthorst probeerde in de 31ste minuut, na een afgeslagen corner, de bal in een keer op de pantoffel op goal te schieten. Helaas ging zijn dappere poging ruimschoots over het doel van Rohda Raalte. Naast deze kleine kansen aan de kant van Longa ’30, werd het overgrote deel van de eerste helft het gevecht uitgevochten op het middenveld. Vanuit deze gevechten kwam Rohda Raalte af en toe voor de goal van onze doelman Dyon Esink, maar dankzij uitstekend verdedigen hield hij zijn doel in de eerste helft schoon.

Na de rust was het Rohda Raalte dat flink aanzette. De net ingevallen Mart Lugtenberg schoot in de 50ste minuut de 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord. Na een gelukkig vallende steekpass achter de verdediging, schoot hij de bal rustig in de lange hoek langs doelman Dyon. Dit gaf Rohda Raalte wat vertrouwen. Na de 1-0 volgde er een periode van goed uitgespeelde kansen voor de ploeg uit Raalte. Toch beloonde zij zichzelf niet door deze opgelegde kansen niet te benutten. Na 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, kwam de ploeg van Dennis van Toor dan eindelijk op gang. In de 64ste minuut was het Xander Lubbers, na een mooie aanval over de linkerflank, met het eerste schot op goal namens Longa ’30. Vervolgens waren er een aantal goede kansen over en weer, maar beide ploegen lieten het scoren na. In de 82ste minuut van de wedstrijd kreeg Rohda Raalte een vrij trap op een gunstige positie die knap richting de kruising werd geschoten. Dyon moest zich volledig trekken, maar wist uiteindelijk de bal uit het doel te houden. In een wanhoopspoging probeerde Longa ’30 een paar minuten voor het einde Rolf naast Thomas te zetten om nog het nodige af te dwingen. Helaas leidde dit niet tot grote kansen en was de eindstand na 90 minuten 1-0 in het voordeel van Rohda Raalte.

Door deze nederlaag zakt Longa ’30 naar de vijftiende positie in de ranglijst. Aankomende zondag speelt Longa ’30 om 14.00 uur op Sportpark de Treffer tegen Scherpenzeel. Longa ’30 heeft de punten hard nodig, maar zal het niet makkelijk krijgen tegen de nummer twee uit de ranglijst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant