Afbeelding

Gezapig HMC deelt punten met Wolversveen in doelpuntloze wedstrijd

Sport

HARREVELD/MARIËNVELDE - Zondag vormde Theaterweide De Stikke Bocht het strijdtoneel van de wedstrijd Wolversveen 1 - HMC’17 1. Aan het mooie weer en het strakke veld kon het in ieder geval niet liggen, dat hadden ze langs het Café in de Bocht goed in orde. HMC had nog wat te bewijzen na het gelijke spel van vorige week tegen Den Dam. Het team van Alexander Esseling begon met dezelfde opstelling en tactiek als afgelopen donderdag, die toen erg succesvol bleek nadat het met 0-4 van Socii-Ratti had gewonnen.

Helaas verliep deze zondag een stuk minder dan afgelopen donderdag. De eerste helft begon HMC niet al te best. Bij vlagen ging de bal wel redelijk rond. Menno Waenink schoot de bal een keer voorlangs het doel, maar tot hele grote kansen kwam HMC niet. Wolversveen kwam weinig aan het spel toe. Aanvoerder Nick Spekschoor werd nog een keer in het gezicht geslagen door de tegenstander, die blijkbaar zijn kickboksles verwarde met een potje voetbal.

In de tweede helft kwamen Niek ten Have en Sander Kolkman het veld in voor Jetze Wiegerinck en Tim Leemreize. Later kwamen ook Maik Wuestenenk en Siemen van der A nog het veld in. Er lag veel ruimte achter de zwak acterende verdediging (letterlijk als figuurlijk) van Wolversveen. Hier moest dus gebruik van worden gemaakt, maar dit gebeurde te weinig. Ook de tweede helft werden er een paar kansen gecreëerd, bijvoorbeeld via Niek die net naast de goal schoot, en Menno die een balletje net naast tikte. Maar het was te weinig om een duidelijke stempel op de wedstrijd te drukken. Ondanks dat het theatervoetbal van de tegenstander nergens op leek, kon HMC er maar moeilijk mee omgaan. Ook de scheids wist niet helemaal meer waar hij het moest zoeken. Dit leidde tot veel frustratie binnen en buiten de lijnen en uiteindelijk tot een doelpuntloze 0-0.

Komende donderdag staat de wedstrijd tegen Keijenburgse Boys op het programma.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant