Afbeelding

Erix behaalt op karakter verdiende overwinning tegen Neede

Sport

LIEVELDE - Erix heeft zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen mede-concurrent om de titel Neede een overwinning geboekt. 1-0.

Erix begon goed aan de wedstrijd. In de 5de minuut kreeg Erix een vrije trap buiten de 16-meter. Rick ten Have nam deze vrije trap en de keeper bracht knap redding op dit geplaatste schot in de benedenhoek. In de 11de minuut kreeg Erix wederom een kans om op voorsprong te komen. De bal belandde voor de voeten van Guus te Brake maar kon deze helaas van dichtbij niet binnenwerken. In de 19de minuut kreeg Twan Spekschoor wederom een goede kans. Na een goede voorzet vanaf de linkerkant van Nick Stinissen raakte Twan de bal niet goed genoeg waardoor deze kans verloren ging. Erix stak veel energie en strijd in de wedstrijd en Neede, dat het vooral van het combinatievoetbal moest hebben, wist hier weinig tegenover te stellen. In de 37ste minuut kwam Erix op voorsprong. Na een goede voorzet vanaf de rechterkant van Twan Spekschoor schoot Guus te Brake van dichtbij de 1-0 binnen. Erix speelde een goede eerste helft met veel inzet. De voorsprong was op dat moment dan ook verdiend.

Na rust nam Neede het initiatief en kreeg in de 50ste minuut een goede kans op de gelijkmaker. Maar deze inzet van dichtbij werd knap gered door de goed keepende Erix-doelman Tim Oude Elferink. Neede had het initiatief, mede ook doordat Erix in de eerste helft al veel energie in de wedstrijd gestoken had. Erix moest zich noodgedwongen laten inzakken en probeerde er via omschakelmomenten gevaarlijk uit te komen. Ondanks het overwicht wist Neede niet echt veel kansen te creëren. In de 66ste minuut en 74ste minuut kreeg Neede twee redelijk goede kopkansen. Een belandde recht in de handen van Erix-doelman Tim Oude Elferink en de andere ging rakelings over het Erix-doel. Erix wist in de slotfase ook niet veel meer te creëren en beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Maar het was voldoende voor de overwinning. Op basis van de getoonde werklust en energie die men in de wedstrijd stak, was de overwinning van Erix vanmiddag verdiend.

Erix heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Aanstaande zondag 24 maart speelt Erix de uitwedstrijd tegen Rietmolen.