Pacelli herpakt zich na slechte start en klopt Langeveen

Sport

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag 16 maart speelde Pacelli DS1 de uitwedstrijd tegen Langeveen DS1. Tijdens de bespreking werd gezegd dat er net zo gestart moest worden als de week daarvoor tegen Bentelo. Iedereen was het ermee eens om nog zo’n wedstrijd neer te zetten! Helaas begon Pacelli in de eerste helft helemaal niet goed. Langeveen was scherper, feller en beter. Gelukkig stond de Pacelli-keepster fantastisch te keepen en werden er veel ballen uitgehouden. Daarmee hield ze de dames uit Zieuwent in de wedstrijd en was er een ruststand van 11-9 in het voordeel van Langeveen.

In de rust werd duidelijk gemeld dat de concentratie en scherpte beter konden. Er moest meer snelheid komen en het team moest niet in het tempo van Langeveen meegaan. Langeveen stond voornamelijk 5-1 en daarom kon er gebruik gemaakt worden van de ruimte die erachter lag. De tweede helft ging van start en Pacelli scoorde meteen in de eerste aanval. Hierdoor nam het zelfvertrouwen van Pacelli toe en werd de stand al snel gelijkgetrokken. Deze gelijke stand werd daarna omgebogen naar een ruime voorsprong. De dekking van Pacelli stond goed, waardoor Langeveen bijna niet meer tot scoren kwam. Dit resulteerde in een eindstand van 17 – 28 in het voordeel van Pacelli.

Aankomende zaterdag 23 maart 20.15 uur staat er weer een thuiswedstrijd gepland. Deze keer tegen Avanti Wilskracht DS1. De uitwedstrijd werd op 1 doelpunt verschil gewonnen van Avanti.