Pacelli neemt punten mee naar huis uit Weerselo

Sport

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag 6 april speelden de dames van Pacelli uit in Weerselo tegen R.S.C dames 1. De thuiswedstrijd was een stroeve wedstrijd die gewonnen werd met 29-22. Na een ongebruikelijke warming-up, werd ook deze wedstrijd stroef begonnen. De focus ontbrak bij de meiden waardoor het in het begin steeds gelijk op ging. De dames van Pacelli kwamen zelfs op achterstand, maar wisten de score vlak voor rust terug te brengen naar een gelijkspel. Ze gingen dan ook met een score van 13-13 de rust in.

In de kleedkamer kregen de dames van Pacelli een oppepper van Herman. Er werd afgesproken dat er meer activiteit in de dekking moest komen, er meer rugdekking nodig was, dat ze beter moesten communiceren en over het algemeen gewoon feller moesten zijn.

De tweede helft begon daardoor direct goed en al snel had Pacelli een voorsprong opgebouwd van 6 doelpunten. Zeker in de dekking ging het veel beter, wat terug te zien was in de score; Pacelli kreeg namelijk maar 5 doelpunten tegen de tweede helft. De voorsprong werd nog heel iets uitgebreid naar een eindstand van 18-25. De punten gingen dus mee terug naar Zieuwent!

Volgende week zaterdag spelen de dames van Pacelli de laatste wedstrijd van dit seizoen! Deze wordt om 20.15 in het Sourcy Center gespeeld, tegen Duiven dames 1. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden want Duiven staat derde en Pacelli vierde. Vóór deze wedstrijd komen de meiden van dames 2 in actie tijdens hun laatste wedstrijd tegen Angeren dames 2 om 18.30 uur. Na de wedstrijden vindt de seizoensafsluiting plaats.