Terechte nederlaag voor RKZVC

Sport

ZIEUWENT - Gezien de stand is iedere wedstrijd voor RKZVC momenteel een finale. Inzet hebben alle spelers genoeg, maar helaas moet geconstateerd worden dat de tegenstanders meestal gewoon wat meer kwaliteit hebben. Zo ook in de wedstrijd tegen Achilles ‘12 afgelopen zondag 12 april.

RKZVC begon het eerste kwartier goed aan de wedstrijd en zette Achilles ’12 (Hengelo (O)) behoorlijk vast. Aanvallend begon het met twee aardige afstandsschoten van Sjors Storkhorst die de lange Hengelose keeper toch nog redelijk kon pakken. Maar ondanks zijn lengte had de Hengelose keeper geen antwoord op de geweldige pegel van 30 meter afstand van Siebe Klein Goldewijk in de 10de minuut in de rechter bovenhoek voor de 1-0. Daarna begon het wedstrijdbeeld te kantelen en kwam de Zieuwentse defensie onder druk te staan, hetgeen in de 15de minuut resulteerde in de 1-1. Na een mooie aanval nam Rick Keizers de bal beheerst met de borst aan en schoot rustig de gelijkmaker binnen. Een kwartier lang stond RKZVC daarna behoorlijk onder druk maar wist, soms met de nodige moeite en met twee goede reddingen van keeper Rutger Tenhagen, verdere tegengoals te voorkomen. Het laatste kwartier voor rust voetbalde RKZVC zich weer meer onder de druk uit en kreeg ook enkele (bijna) kansen. Eenmaal kwam Siebe Klein Goldewijk achter de Hengelose verdediging door maar kreeg de bal net niet goed mee. De andere keer konden de Zieuwentse spitsen dicht bij doel tweemaal net niet bij de voorzetten.

Na een dreigende pass in de eerste minuut na rust van Remco van Leeuwen door de Hengelose defensie, door iedereen gemist, werd Achilles ’12 tweemaal gevaarlijk. Bij de eerste blokte de snel uitgelopen Rutger Tenhagen het schot. Bij de tweede speelde Achilles ’12 de hele defensie inclusief Rutger Tenhagen uit, maar werd er voor een leeg doel te gehaast naast geschoten. Een kwartier lang gebeurde er daarna voor de doelen weinig. RKZVC hoopte dat er nog meer in zat en wisselde aanvallend. Maar Achilles ’12 gebruikte daarna de ruimte en strafte dat af met slechts één doelpunt, hetgeen achteraf wel genoeg was voor de winst. Na een diagonale pass kwam linker buitenspeler Jeroen Visscher door, die diagonaal de 1-2 binnen schoot. Dat de uitslag niet groter uitviel, was met name te danken aan Rutger Tenhagen. Hij redde op een hard schot (70ste), een foute terugspeelbal over hem heen (71ste net voor de doellijn door hem weg geschoten) en verder nog in de 82ste, 92ste en 93ste minuut. Daarnaast schoot een Hengelose spits in vrije positie nog een keer op de paal.

Gezien het spelbeeld leek RKZVC een groot deel van de wedstrijd nog redelijk mee te kunnen komen, gezien de vele kansen voor Achilles ’12 moet RKZVC vandaag blij zijn met deze kleine nederlaag. De situatie wordt steeds penibeler. Door de resultaten van dit weekend staat RKZVC nu negen punten achter op een plaats voor directe handhaving en drie punten achter op een plaats waarbij nog nacompetitie kan worden gespeeld. Nogmaals: iedere wedstrijd is momenteel een finale.

Zaterdag 13 april speelt RKZVC om 14.45 uit tegen Sparta E. (Enschede).