RKZVC stelt teleur tegen Sparta E.

Sport

ZIEUWENT - Hoewel Sparta E. niet eens zo geweldig speelde, ging RKZVC met name door een slechte tweede helft toch met een grote nederlaag naar huis. In de eerste helft kon RKZVC de wedstrijd nog redelijk onder controle houden en kreeg zelfs de eerste kans in de 5de minuut. Een corner werd door Tijn Hoenderboom een metertje naast de kruising gekopt. Vijf minuten later lag de bal echter wel aan de andere kant in het Zieuwentse net. Een voorzet van links tot voorbij de tweede paal werd door Danny Reinders met een mooie volley in de verre bovenhoek binnen geschoten voor de 1-0. Tien minuten later had Sparta E. de laatste grote kans voor rust maar het harde schot ging een halve meter over. Verder kon RKZVC voorkomen dat de gastheren nog meer scoorden.

Na rust was het verhaal anders. In de 47ste minuut leidde balverlies op de middenlijn een counter in waarbij twee Enschedese spelers vrij op goal af gingen en Mats Holtkamp vrij de 2-0 binnen schoot. Slechts zes minuten later viel ook al de 3-0. Na een voorzet op maat volleerde Daan Akkerman hard de 3-0 binnen, waarna RKZVC al heel moedeloos leek te gaan voetballen. Alleen halfweg de tweede helft kon voor RKZVC twee doelpogingen worden genoteerd. Het mooiste van die twee was een bal achter het standbeen langs door Thijs van Ostayen, waarbij de keeper niet bij de bal kon maar een verdediger nog ruim voor de doellijn kon opruimen. Het was aan keeper Rutger Tenhagen met twee goede reddingen te danken, dat de achterstand niet eerder op liep dan in de 80ste minuut. Na een mooie Enschedese aanval kon Danny Reinders geheel vrijstaand op 10 meter van goal de hoek uitkiezen voor de 4-0. Nadat Sparta E. nog twee kansen miste, volgde er in de opbouw weer balverlies en schoot Gabriel Genc in de 89ste minuut de 5-0 eindstand binnen.

Voor RKZVC was dit weer een teleurstellende middag. Zelf is RKZVC nauwelijks in staat om kansen te creëren en verdedigend en in de opbouw worden er regelmatig fouten gemaakt die gemakkelijk worden afgestraft. Met nog vier wedstrijden te gaan, wordt het met de week moeilijker om (rechtstreekse) degradatie te ontlopen. Hopelijk weten spelers en staf zich nog iets te herpakken, zodat we dit seizoen toch nog enkele mooie wedstrijden te zien krijgen.