Foto: FCCL

Foto: FCCL

BMX-ers F.C.C.L. ook regionaal actief

Sport

LICHTENVOORDE - Maar liefst 23 fanatieke rijders van FCCL stonden afgelopen zaterdag aan de start van de eerste regiowedstrijd van dit seizoen. Al vroeg in de ochtend vertrokken ze richting Apeldoorn, het prachtige weer tegemoet. Deze groep rijders blijft nog steeds blijft groeien. Ondanks de individuele sport levert BMX-en naast de baan een boel gezelligheid op. Sommige rijders fietsten voor het eerst mee, en dat was natuurlijk best wel spannend.

Tijdens de training en later in de wedstrijd moesten veel rijders wennen aan de baan. Owen viel in de training maar had in de wedstrijd zijn fiets weer onder controle. Bing daarentegen liet hele mooie manches zien, maar dit kwam er in de finale helaas niet uit. Ook voor Mick verliep de dag niet geheel vlekkeloos. Nadat hij drie manches op rij super had gereden, kreeg hij in de vierde manche pech met zijn pedaal. 

Ties liet weer zien wat hij in zijn mars heeft. Het was een close call in zijn A-finale, maar hij kwam als eerste over de finish. Jop werd in dezelfde finale knap zesde. Ook voor Daan K., Bing, Jamie en Douwe was er een A-finale. Alle rijders hebben weer super goed gefietst.

In de cruiserklasse kreeg Daan H. er een goede concurrent bij. Clubgenoot Nils fietste zijn eerste regiowedstrijd. Hij trapte voor wat hij waard was en kwam na winst in de B-finale op een achtste plek in de A-finale terecht. Wel nog een maatje te klein voor Daan die in dezelfde finale tweede werd. 

De eerstvolgende regiowedstrijd is op zaterdag 25 mei in Kampen. Later dit jaar wordt deze competitie voortgezet in Nijkerk, Doetinchem, Bussum, Putten, Kootwijkerbroek en Nunspeet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant