Longa ’30 pakt belangrijke driepunter tegen MASV

Sport

LICHTENVOORDE - Op een zonovergoten sportpark De Treffer heeft Longa ’30 zichzelf zondag een goede dienst bewezen. Het won in een vermakelijke wedstrijd met 4-2 van het Arnhems MASV. De Lichtenvoordse ploeg pakte daarmee drie heel belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud.

MASV kwam als nummer 7 van de ranglijst naar Lichtenvoorde en stond er bovendien goed voor in de derde periode. Longa ‘30 begeeft zich al het hele seizoen in de onderste regionen van de vierde divisie D en stond voor aanvang van de wedstrijd op plek 15 van de ranglijst. Voor beide ploegen stond er dus het genoeg op het spel om voor te spelen.

Longa ’30 startte in een 5-3-2 waarbij Rolf Kruip (terug van een schorsing) de geschorste Jelme Stevens verving. De rest van de opstelling was hetzelfde als de week ervoor tegen Quick ’20. Longa ’30 begon niet goed aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut kreeg het een penalty tegen na een wat onbeholpen actie van Rolf Kruip. De strafschop werd ingeschoten door Youri Roseboom en uitstekend gekeerd door doelman Dyon Esink. De rebound kwam echter precies voor de voeten van de spits waardoor hij alsnog de 0-1 kon aantekenen. De snelle achterstand was een teleurstelling die goed verwerkt werd door de oranjehemden. Longa ’30 had veelvuldig het balbezit en werd via een aantal standaardsituaties gevaarlijk in de buurt van het doel van de tegenstander. MASV bespeelde behoudend en probeerde voornamelijk gevaarlijk te worden door er na een balverovering snel uit te komen via hun rappe aanvallers.

In de 34ste minuut kwam de bal via Dirk Doppen bij Rick Bosma. Rick keek op en bezorgde Dayani Timmerhuis een bekeken voorzet. Dayani kopte de bal beheerst achter de doelman en zorgde met zijn eerste doelpunt dit seizoen voor de aansluitingstreffer: 1-1. Longa ’30 bleef doorgaan en drie minuten later belande een voorzet van Rick op een arm van een tegenstander. De scheidsrechter beoordeelde dit als opzettelijk hands en legde de bal op de stip. Floris Eskes schoot de bal onberispelijk tegen de touwen zorgde voor een 2-1 tussenstand. Een aantal minuten later kreeg Mats Hegman een levensgrote kans op de 3-1. Na een vlijmscherpe counter bezorgde de sterk spelende Dayani Timmerhuis de bal op een presenteerblaadje, maar Mats schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Met een 2-1 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht. Na rust bleef Longa ’30 de betere partij en creëerde het de meeste mogelijkheden. Xander Lubbers was het meest dichtbij een doelpunt met een schot dat rakelings langs de kruising zeilde. In de 62ste minuut was daar dan ineens de 2-2 van MASV. Een afgeslagen corner werd oplettend opgepikt door Tijn Gerritsen en zijn verwoestende poging eindigde strak in het dak van de goal. Longa ’30 leek kort aangeslagen, maar herpakte zich knap. Drie minuten later maakte Rolf Kruip zijn eerder gemaakt fout goed door een vrije trap van Floris knap binnen te koppen: 3-2.

In de laatste fase van de wedstrijd werden de ruimtes groter en met de inbreng van Thom Berendsen lagen er mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Diezelfde Thom bood zichzelf een kans na een goede actie, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman. In de blessuretijd zette de ingevallen Luuk Doppen goed door in het strafschopgebied. Na een kapbeweging werd Luuk licht getoucheerd en als een heuse snorkelkampioen ging hij naar de grond. De leidsman vond dit aanleiding genoeg om de derde strafschop van de middag toe te kennen. Floris Eskes kende geen genade en zorgde met zijn tweede treffer voor de 4-2 eindstand.

Een belangrijke driepunter voor Longa ’30 dat met deze overwinning een plek stijgt op de ranglijst. Longa ’30 staat nu 14de en staat twee punten achter op Heino en drie punten op het ‘veilige’ Buitenpost. Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter Pelikaan S in het Groningse Oostwold op het programma.