Klinkende overwinning HMC ‘17 op Ratti/Socii 1

Sport

HARREVELD/MARIËNVELDE - Op een mooie zondagmiddag kwam HMC’17 1 in actie tegen Ratti/Socii 1. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de mannen van HMC’17 scherp gezet na hun gelukkige 2-3 overwinning op Halle.

Toen het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk, was HMC’17 veel aan de bal. Er werden veel kansen gecreëerd, maar die bleven onbenut. De kansen werden steeds groter en HMC’17 bleef lekker voetballen, maar ze moesten ook waken voor de snelle omschakeling van de tegenstander. De inmiddels 35-jarige Jetze Wiegerinck stond aan de basis van de aanval, waarbij hij de bal afspeelde op Niek ten Have, die hem teruglegde op Menno Waenink, die tekende voor de 1-0. HMC’17 bleef grote kansen creëren met de verrassende aanvallers. Helaas viel de tweede goal niet in de eerste helft. In de 45ste minuut kwam Ratti/Socii naar voren; de bal werd op 20 meter afstand ingeschoten met een klassieke zondagsschot in de kruising (1-1).

Alexander Esseling maakte in de rust duidelijk dat de kansen afgemaakt moesten worden, waarna HMC’17 scherp begon aan de tweede helft. HMC’17 ging verder waar ze gebleven waren, namelijk het creëren van kansen. Niek ten Have kwam weer met een vlotte actie en een goed schot op doel. De keeper pareerde deze inzet met een redding, maar vervolgens kwam de bal met een bijzondere stuiter voor de voeten van de spits, Jetze Wiegerinck. Hij wist hier wel raad mee en knalde de bal in de kruising (2-1). Snel daarna volgde een corner van Niek ten Have, waarbij Nick Spekschoor bij de tweede paal goed teruglegde en Tim Leemreize het slotakkoord mocht geven voor de 3-1. Het spelbeeld veranderde niet, waarbij Ratti/Socii niet veel te vertellen had in deze periode van de wedstrijd. Na een goede actie van Niek ten Have legde hij hem goed terug op Menno Waenink, die hem tegen de touwen werkte (4-1).

In de laatste fase van de wedstrijd werd er veel balverlies geleden door beide ploegen. Toch werd in deze fase van de wedstrijd de overhand genomen door de mannen van Alexander Esseling. Door nogmaals een goede actie van Niek ten Have kwam de bal voor en kon Sander Kolkman de bal heerlijk achter de doelman koppen (5-1).