Groepsfoto van de deelnemende teams. Foto: Alyssa Keegstra
Groepsfoto van de deelnemende teams. Foto: Alyssa Keegstra

Wandelvoetbaltoernooi weer geslaagd

Sport

LICHTENVOORDE - Voor het tweede jaar op rij werd het Wandelvoetbaltoernooi Lichtenvoorde gehouden op hoofdveld van Longa’30. En ook deze keer maakten de deelnemers er een gezellige en sportieve ontmoeting van, aldus Frans Ebbers, één van de initiatiefnemers van het wandelvoetbal in Lichtenvoorde. “De opzet van het toernooi en de gastvrijheid die de deelnemers ervaren maken het tot een prachtig evenement. En natuurlijk werkte ook het mooie weer mee.”

Ook dit jaar kwamen de teams weer uit alle windstreken van de regio. Van Arnhem, Lingewaard, Doesburg en Doetinchem tot Enschede, Zutphen en Keijenburg. Maar ook dichter bij huis kwamen teams uit Winterswijk, Aalten en Zieuwent. “Met 16 teams verdeeld over vier poules speelde elk team drie wedstrijden. Bij elkaar heb je dan anderhalf uur gevoetbald en dat is prima zo.”

Plezier in het spelletje
De meeste wandelvoetballers zijn de 60 jaar al gepasseerd. En voor hen is een gezellig potje voetballen belangrijker dan winnen. Frans Ebbers: “Natuurlijk doe je je best en wil je elke wedstrijd winnen. Maar we gunnen elkaar het plezier in het spelletje en genieten van de ontmoeting op het veld. Daarom zijn er ook geen bekers te winnen, iedereen moet een leuke middag hebben zodat iedereen wint. Dat dit concept werkt blijkt wel uit de gezelligheid van de derde helft.”.

Gastvrijheid
De toernooiorganisatie kreeg veel complimenten over de gastvrije ontvangst van de deelnemers. Met dank aan de sponsors Albert Heijn, Gelria Schoenatelier, Fons Sprenkelder Tweewielers en Fysiotherapie Oost Gelre kregen ze niet alleen een lunch aangeboden, maar ook een broodje knakworst na afloop. “Het past ook wel een beetje bij Lichtenvoorde dat we het op deze manier organiseren. De deelnemers zijn blij verrast en dat horen we ook terug. Nu al hebben alle teams laten weten graag volgend jaar weer terug te komen. Een mooier compliment kun je niet krijgen”.

Wandelvoetbal
De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagd toernooi. Met heel veel dank aan de vrijwilligers van de KBO die hard hebben gewerkt om iedereen deze middag van een natje en droogje te voorzien. Iemand heeft eens gezegd ‘wandelvoetbal is leuk, maar het ziet er niet uit’. Frans Ebbers herkent die uitspraak wel. “Het is zeker geen kijksport”, zegt hij met een glimlach. “Maar het is vooral leuk om te doen, want je doet het samen. Elkaar ontmoeten en gezond bewegen, daar gaat het om. We trainen elke woensdagmorgen met een groep van zo’n 18 voetballers en sluiten af met een kop koffie. Wie het een keer wil proberen is van harte welkom.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant