Afbeelding

Keijenburgse Boys geven voorsprong niet meer uit handen tegen HMC ‘17

Sport

MARIËNVELDE - Vandaag stond HMC’17 een belangrijke wedstrijd te wachten tegen het kampioensteam van Keijenburgse Boys. Ondanks dat het kermis was in Mariënvelde, moest er om 13:00 uur toch gevoetbald worden.

HMC begon redelijk aan de wedstrijd. Er werd gekozen voor een compacte speelstijl waarbij veel discipline nodig was voor de mannen van Alexander Esselink. Keijenburgse Boys domineerde in de eerste helft, maar dit leidde niet tot grote kansen voor de thuisploeg, mede dankzij de sterk spelende en gedisciplineerde verdediging van HMC. Hoewel HMC enkele keren gevaarlijk werd, resulteerde dit niet in grote kansen. In de 25ste minuut scoorde Keijenborg uit een corner met een kopbal, waardoor het 1-0 werd. Voor HMC was het nu zaak om meer druk te zetten, aangezien één punt cruciaal kon zijn voor het behalen van de nacompetitie. Tot aan de rust slaagden beide teams er niet in veel kansen te creëren. Keijenborg had voornamelijk balbezit, terwijl HMC probeerde gevaarlijk te worden via de counter. Gezien de warme omstandigheden was het belangrijk om in de rust te herstellen voor de tweede helft, waarin de jacht op de gelijkmaker zou worden ingezet.

In de rust werd één wijziging doorgevoerd in het team van Alexander Esseling. Maik Weustenenk werd vervangen door Niek ten Have. HMC kwam fris uit de startblokken in de tweede helft. Er werd beter gevoetbald en de bal bleef vaker in het team, met name voorin, waardoor de rest van het team kon aansluiten en constant druk kon uitoefenen op het doel van Keijenborg. Oude vedette Jeroen Kampshof maakte zijn rentree als aanvaller, waardoor HMC nu met drie aanvallers speelde en Keijenburgse Boys tegen hun eigen zestien werd gedrukt. Dit resulteerde echter niet in grote kansen, maar zorgde wel voor gevaarlijke omschakelingen waarbij HMC enkele keren één-op-één kwam met de keeper. De verdediging wist echter elke keer goed in te grijpen met stevige tackles op de bal. In de 75ste minuut volgde een mooie actie vanaf de rechterflank, die resulteerde in een goede kans voor Niek ten Have. Helaas belandde zijn schot op de binnenkant van de paal, wat niet resulteerde in een doelpunt. De laatste tien minuten braken aan, waarin er wat heen en weer werd gevoetbald, maar er werden geen grote kansen meer gecreëerd. De eindstand was 1-0 in het voordeel van Keijenburgse Boys. Volgende week staat de laatste wedstrijd gepland tegen De Hoven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant