Er komen vrijliggende fietspaden bij de beruchte kruising nabij de Rabobank. Foto: Kyra Broshuis

Er komen vrijliggende fietspaden bij de beruchte kruising nabij de Rabobank. Foto: Kyra Broshuis

Aanpak N18 en Rabokruising

Vervoer

Wegwerkzaamheden in en rond Groenlo in gang gezet

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - Automobilisten tussen Groenlo en Varsseveld hebben het al gemerkt; de start van de opknapbeurt van de N18 is begonnen. De verkeerslichten liggen er al uit en de afslag naar Zieuwent staat op het punt van verdwijnen. Het hele traject krijgt nieuw geluiddempend asfalt en daarnaast worden er tussen Groenlo en Varsseveld onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Dit om de kwaliteit en de verkeersveiligheid van de weg te verbeteren.  De N18 tussen Groenlo en Lichtenvoorde is van 29 augustus tot 3 september volledig afgesloten. Het traject tussen Lichtenvoorde en Varsseveld gaan van 3 september tot 10 september dicht. Zoals bekend komt de kruising waar de afslag naar Zieuwent ligt, helemaal te vervallen. Zo hoopt Rijkswaterstaat de doorstroom op de N18 te verbeteren. 

Veel ongelukken
De weg is al geruime tijd negatief in het nieuws omdat er veel ongelukken gebeuren ter hoogte van het Texaco tankstation. Automobilisten die vanuit Groenlo komen, mogen op die plek rechtdoor of rechtsaf het tankstation op. Wanneer ze verder willen rijden, moeten ze rechtsaf richting Varsseveld. Andere mogelijkheden zijn er niet. Vanuit Varsseveld is het hetzelfde verhaal. De weg mag ter plaatse dus niet overgestoken worden en ook linksaf slaan is verboden. Toch is dat wel wat er regelmatig gebeurt met alle gevolgen van dien. De afgelopen maanden ging het al vijf keer mis. Rijkswaterstaat zegt al van alles geprobeerd te hebben om de situatie te verbeter en blijft zoeken naar dé oplossing. In het plan voor de komende aanpassingen zijn er geen bijzondere maatregelen meegenomen.

Vrijliggende fietspaden
In Groenlo zelf wordt op 30 augustus een start gemaakt met de langverwachte en veelbesproken aanpassing van de kruising bij de Rabobank. Deze kruising is veel Grollenaren een doorn in het oog omdat veel jonge fietsertjes deze weg gebruiken om van en naar school en het Grolveld te komen. Sinds de komst van de nieuwe N18 is het veel drukker geworden op deze kruising. Verontruste Grollenaren startten een petitie om de kruising veiliger te maken en OOG kwam met een motie om het college te dwingen tot ingrijpende maatregelen. Er werd gekozen voor vrijliggende fietspaden maar de grondverwerving kostte erg veel tijd. In de tussentijd zette de gemeente verkeersregelaars in en werd er een vrachtwagenverbod ingesteld voor de Industrieweg. De betreffende kruising zal van 6 september tot en met 8 oktober gesloten zijn. De aansluitende Parallelweg wordt ook onder handen genomen; die werkzaamheden staan gepland voor de periode tussen 11 en 22 oktober.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna