Woonhuis in Lelystad, ontworpen door Erik Wamelink.
Woonhuis in Lelystad, ontworpen door Erik Wamelink.

Architect Erik Wamelink exposeert bij KiK

Wonen

GROENLO - Vijftig jaar geleden, omstreeks 1973 stichtte Erik Wamelink als 25-jarige architectuurstudent in Lichtenvoorde zijn eigen architectenbureau onder de naam ‘Buro voor Architectuur Erik Wamelink’. Een overzicht van zijn werk is van maandag 6 maart tot vrijdag 1 september te zien bij Galerie KiK aan de Nieuwestraat 22 in Groenlo.

Terugblikkend op zijn rijke oeuvre dat, in talrijke (vak)bladen en andere publicaties nationaal en internationaal wordt geroemd, kun je stellen dat Erik’s architectuuropvatting een alom erkende impuls heeft gegeven aan het ontwerpen van met name ‘Het Vrijstaande Woonhuis’. Geïnspireerd door de grote meesters van het modernisme uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en de latere voorbeelden van de naoorlogse nieuwe zakelijkheid zocht en vond Erik zijn eigen unieke weg. Uniek door niet te kopiëren maar door te verwijzen. Wars van ‘toeters en bellen’ en altijd met de intentie om betekenisvolle architectuur te maken waarbij mens, plek en functionaliteit leidend zijn.

De tentoonstelling toont een overzicht van 50 jaar zoeken, studeren en doorzetten in maquettes, foto’s en tekeningen. Voor openingstijden: www.kikgroenlo.nl 

Erik Wamelink als jonge knaap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna