Vitelco.

Vitelco.

Buurt overweegt Raad van State na uitspraak over Vitelco

Wonen

LICHTENVOORDE - De verenigde buurtbewoners die tegen de (geur)overlast van Vitelco strijden, overwegen een volgende stap in de ellenlange strijd. Afgelopen week kwam het bericht dat de Rechtbank een tussenuitspraak heeft gedaan in het beroep dat door de buurt was ingesteld.

Door Kyra Broshuis

Op 12 oktober 2021 is aan Vitelco een nieuwe omgevingsvergunning verleend en op 27 oktober 2020 is er een maatwerkbesluit vastgesteld. Tegen beide sluiten is door de buurtgroep beroep ingesteld bij de Rechtbank. De Rechtbank besloot al eerder dat het maatwerkbesluit niet volledig was. De gemeente Oost Gelre heeft daarop de gebreken hersteld en een zogenaamd herstelmaatwerkbesluit vastgesteld. Dat gebeurde ook voor de omgevingsvergunning. De omwonenden van Vitelco zijn hiervan op de hoogte gesteld door de gemeente. De rechtbank heeft nu uitspraak gedaan en stelt dat de gebreken zijn hersteld. Hiermee worden de ingestelde beroepen ongegrond verklaard. 

Stap dichterbij 
Wethouder Bart Porskamp is blij met de uitspraak. “Zo komen we een stap dichterbij de onherroepelijke vergunning. Als die er is, moet Vitelco aan de slag met de voorgeschreven maatregelen. Die maatregelen zijn bedoeld om eventuele geuroverlast te verminderen.” Eén van de maatregelen is een veel hogere schoorsteen. Ook komen er andere regels rondom het laden en lossen en om geluidshinder te beperken.

Teleurgesteld
De procederende buurt zegt teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de rechter. “Wij hebben ook niet meer op de nadere ingediende onderbouwing van de gemeente mogen reageren. We overwegen dan ook de laatste stap te nemen; de gang naar de Raad van State”, zo laat een woordvoerder van de groep weten.

Wordt vervolgd. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant