Casemanagers dementie Edith van Heteren (links) en Nikki Welleweerd leggen 25 januari in het Alzheimer Trefpunt uit wat een casemanager voor je kan betekenen. Foto: PR

Casemanagers dementie Edith van Heteren (links) en Nikki Welleweerd leggen 25 januari in het Alzheimer Trefpunt uit wat een casemanager voor je kan betekenen. Foto: PR

Wat kan een casemanager betekenen voor mensen met dementie?

Zorg

LICHTENVOORDE - Op woensdagavond 25 januari is het Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde, voor de eerste keer in het nieuwe jaar, weer geopend. Het thema tijdens deze bijeenkomst is: wat kan een casemanager betekenen voor mensen met dementie?

De casemanager dementie kan je helpen om de weg te vinden in het zorglandschap, door middel van informeren, begeleiden, adviseren en het regelen van zorg. De casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie en hun naasten. Tijdens deze avond leggen casemanagers Edith van Heteren en Nikki Welleweerd uit wanneer je een casemanager in kunt schakelen en wat hij/zij voor je kan betekenen. Ook vertellen ze meer over dementie in de thuissituatie aan de hand van de methodiek van de bekende sociaal geriater Dr. Anneke van der Plaats.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Trefpunt is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

De bijeenkomst vindt plaats in Cultureel Centrum Den Diek aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3). De avond start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: (06) 1351 4411.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna