Het nieuwe terras van Woonzorg Zieuwent wordt ingewijd met een vakantieborrel. Foto: Dinès Betting

Het nieuwe terras van Woonzorg Zieuwent wordt ingewijd met een vakantieborrel. Foto: Dinès Betting

Woonzorg Zieuwent optimaliseert terras voor veiligheid

Zorg

ZIEUWENT - De laatste stenen van het terras in de achtertuin van Woonzorg Zieuwent zijn gelegd. Daarmee is het eerste deel van het terras, rondom de kleinschalige zorglocatie in de oude pastorie, geoptimaliseerd. In de komende maanden wordt ook de rest van het perceel opgeknapt en een tweede terras aangelegd. Afgelopen vrijdagavond werd het terrasdeel dat klaar is feestelijk ingewijd met een vakantieborrel voor bewoners en genodigden.

Door Dinès Quist

“Het hoogteverschil rondom Woonzorg Zieuwent maakte het terrein voor bewoners moeilijk begaanbaar en was dus nodig aan vervanging toe,” vertelt bestuurder Els Grevers. “Het vernieuwen van het terras staat al op ons wensenlijstje sinds de oprichting van het woon-zorgcomplex in februari 2022. Nu we binnen helemaal klaar zijn kunnen we het buitenterrein aanpakken. Afgelopen week is de bestrating afgerond van het terras aan de achterzijde van de zorglocatie. Het terras grenst aan de prachtige pastorietuin, die uitnodigt om een wandelingetje te maken.” Anders dan vroeger, is de pastorietuin toegankelijk voor iedereen. De pastorietuin wordt voor een groot deel onderhouden door de vrijwilligers van de St. Werenfriduskerk.

Zicht op kerktoren
Aan de rand van het nieuwe terras aan de voet van de kerk, staat een spinsternieuwe Corten-stalen berging. “In de loop van de tijd zal het staal een oranje roestkleur krijgen en om te zorgen voor een natuurlijke look wordt er begroeiing aangeplant. Van hetzelfde materiaal worden ook bakken geplaatst met beplanting, die het terras compleet maken.” Het terras, biedt dankzij de optimalisatie een prachtig uitzicht op de kerktoren. “We hebben het terrasplan ontworpen in samenspraak met de bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Zo wilden de bewoners geen haagjes rondom het terras zodat zij het zicht op de pastorietuin behouden.”

Terras wordt ingewijd
Op vrijdagavond werd het nieuwe terras feestelijk ingewijd. Vlaggen, ballonnen en gezellige zitjes nodigden de bewoners, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers uit neer te strijken. Het terras bleek groot genoeg voor de ruim zeventig bezoekers en er was ook nog ruimte voor een lokale snackkar. Eén van de bewoners zegt blij te zijn met de optimalisatie van het terras, “Ik kan nu met mijn rollator makkelijker op eigen gelegenheid het terras op en af. Het tweede terras komt aan de straatkant. Het lijkt me fijn dat we straks kunnen kiezen waar we willen zitten.” Ook aan de voorkant van het Woonzorg Zieuwent wordt het terrein verder geoptimaliseerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant