Familie Kuijs collecteert met de hele familie. Foto: PR Prinses Beatrix Spierfonds
Familie Kuijs collecteert met de hele familie. Foto: PR Prinses Beatrix Spierfonds

Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds

Zorg

OOST GELRE - Tijdens de nationale collecteweek van 10 tot en met 16 september zetten duizenden vrijwilligers zich door het hele land in voor de strijd tegen spierziekten. Mede dankzij deze collecte kunnen veel nieuwe onderzoeken naar spierziekten worden gefinancierd. 

Eén op de 9 Nederlanders krijgt te maken met een spierziekte. Hoe gezond je ook leeft, hoeveel je ook sport, iedereen kan op ieder moment een spierziekte krijgen. “De impact van een spierziekte op iemands leven is zo groot, dat is voor een gezond persoon nauwelijks te bevatten. Je kunt steeds wat minder, levert steeds weer een stukje zelfstandigheid in en gaat steeds verder achteruit. Hierdoor leven gezinnen elke dag in onzekerheid, moeten zij zich steeds aanpassen en hun leven is allesbehalve zorgeloos. Dat is ongekend heftig. Als we daar verandering in kunnen aanbrengen, en dat kunnen we, dan moeten we daar vol voor gaan. Iedere bijdrage -groot of klein kan het leven van iemand met een spierziekte veranderen,” aldus Ellen Sterrenburg algemeen directeur van het Spierfonds. 

Het Prinses Beatrix Spierfonds is volledig afhankelijk van giften en hoopt dan ook dit jaar weer op de steun van de inwoners van Oost Gelre te mogen rekenen. Doneren kan door contant geld in de collectebus te doen. Of heel eenvoudig door te betalen door middel van de QR-code op de collectebus. Met de smartphone scant u de QR-code die op de collectebus staat, u past eventueel het bedrag aan en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig, anoniem en veilig. Men zit nergens aan vast. Collectant gemist? Doneren kan alsnog via: spierfonds.nl/doneren

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna