Lyda van den Berg (met hond Moos) en haar zorgboerderij Bergensteijn gaan met pensioen. Eigen foto

Lyda van den Berg (met hond Moos) en haar zorgboerderij Bergensteijn gaan met pensioen. Eigen foto

Zorgboerderij Bergensteijn gaat met pensioen

Zorg

VRAGENDER - Na lang wikken en wegen is de kogel door de kerk; Lyda van den Berg stopt met zorgboerderij Bergensteijn. De kleinschalige dagopvang aan de Oorschotweg 2 in Vragender sloot vrijdag 29 maart tien jaar ouderendagopvang in Vragender af met een feestelijke middag voor vrijwilligers, gasten en hun mantelzorgers. 

Lyda (67) vertelt: “Het was een hele lastige beslissing om te stoppen met Bergensteijn. Je stopt namelijk niet alleen, maar met jou ook de twaalf vrijwilligers die met hart en ziel meehielpen om de gasten iedere week weer een mooie welbestede dag te bezorgen. Ook de gasten moeten zeggen dat je stopt, dat was toch best wel een dingetje.”

Het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en het gebrek aan passende opvolging binnen de eigen familiekring zijn de redenen om te stoppen met Bergensteijn. “Begin maart hebben we nog met alle gasten het tienjarig bestaan gevierd, nu valt dan toch definitief het doek. We kijken terug op prachtige jaren waarin een keur aan gasten en vrijwilligers voorbij kwam en waarmee we samen een echt thuisgevoel hebben kunnen creëren. Langs deze weg willen we iedereen die zich op welke manier dan ook bij Bergensteijn betrokken voelde, hartelijk danken.”

Zorgboerderij Bergensteijn mocht in haar bestaan ouderen ontvangen uit de gemeentes Oost Gelre, Aalten en Winterswijk. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant