Afbeelding

Zo kies je als vrouw de beste sportoutfit

Partnerbijdrage

Sporten is natuurlijk een geweldige manier om fit te blijven en je ook een stuk energieker te voelen. Daarbij maakt het niet uit of je nu net begint met sporten en het gewoon lekker vindt om iedere week een paar keer te gaan hardlopen bijvoorbeeld of dat je al jarenlang te vinden bent in de sportschool en je lichaam iedere keer weer tot het uiterste drijft. Het enige wat deze beide met elkaar gemeen hebben, is dat het dragen van een goede outfit ontzettend belangrijk is. Niet alleen draagt dit bij aan je prestaties, maar het zorgt er ook gewoon voor dat je je een stuk prettig voelt. Omdat de meeste mannen naast het kiezen van een paar goede schoenen niet echt ergens op hoeven te letten, willen we ons in dit artikel met name focussen op de outfit van de vrouw tijdens het sporten.

Het belang van een goede outfit

Een goede sportoutfit biedt niet alleen comfort, maar ook functionaliteit. Het zorgt ervoor dat je vrij kunt bewegen zonder belemmeringen, terwijl het ook helpt om eventuele blessures te voorkomen. Daarnaast kan een goed gekozen outfit je ook motiveren en zelfvertrouwen geven, waardoor je net dat extra beetje kunt geven tijdens je training. Hierbij moet je denken aan kwalitatief hoogwaardige sport leggings, zodat je vrij kunt bewegen, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen of de yoga. Een te strakke trainingsbroek is namelijk niet bepaald prettig. Ook de schoenen zijn belangrijk, niet alleen de demping als je gaat hardlopen, maar ook de stabiliteit en steun voor wanneer je aan krachttraining doet. Reden genoeg dus om je sportoutfit zorgvuldig uit te zoeken.

Zorg voor de goede pasvorm

Nu je weet hoe belangrijk het is dat je kiest voor een goede outfit tijdens het sporten, is het tijd om wat tips te geven waar je op moet letten. De eerste is de pasvorm. Een sportoutfit moet goed aansluiten op je lichaam, maar niet te strak zitten. Dit zorgt ervoor dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt zonder dat de kleding gaat schuren of afzakt tijdens het sporten. Kies voor materialen die ademend zijn en vocht afvoeren, zodat je lichaam en uiteindelijk ook jij het niet te warm krijgt. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een sport bh. Niet iedere vrouw draagt er een tijdens het sporten, maar dat even ter zijde. Behoor jij wel tot deze groep, dan is het belangrijk dat deze ook goed aansluit. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat het effect van een te grote bh een stuk minder is, dan een die wel goed aansluit. Let hier daarom dus ook goed op.

De juiste ondersteuning

In het verlengde van een goede pasvorm, is het als vrouw ook belangrijk om aandacht te besteden aan de ondersteuning van je borsten tijdens het sporten. Een goede sportbeha is daarom onmisbaar. Kies voor een model dat voldoende ondersteuning biedt en gemaakt is van ademend materiaal. Zo voorkom je ongemak en verminder je de kans op schade aan het bindweefsel in je borsten. Daarbij is het wel belangrijk te vermelden dat je voor het hardlopen natuurlijk meer ondersteuning nodig hebt, dan wanneer je een eind gaat fietsen.

Dit artikel wordt u aangeboden door portbh.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant