De vrijwilligers uit Lichtenvoorde bij de eerste wedstrijddag. Vlnr: Martin Marneth, Tjerk Weber, Henk Plass en Frank Sikkink. Foto: PR

De vrijwilligers uit Lichtenvoorde bij de eerste wedstrijddag. Vlnr: Martin Marneth, Tjerk Weber, Henk Plass en Frank Sikkink. Foto: PR

Lichtenvoordse vrijwilligers bij EURO2020 in Amsterdam

Algemeen

Lichtenvoordse vrijwilligers bij EURO2020 in Amsterdam

AMSTERDAM/LICHTENVOORDE - Op 17 juni startte ook in speelstad Amsterdam het EK voetbal. De wedstijd Nederland – Oekraïne was tevens een moment waar vier vrijwilligers uit Lichtenvoorde al ruim anderhalf jaar naar uitgekeken hebben. Lichtenvoordenaren Martin Marneth, Tjerk Weber, Henk Plass en Frank Sikkink hebben een jaar extra moeten wachten op deze dag vanwege het uitstellen van het toernooi.

Sikkink begeleid als Lead Volunteer een groep vrijwilligers die bezoekers informeren en assisteren rondom de wedstrijd. Net als Plass, heeft ook hij regelmatig in de periode voorafgaand aan het toernooi meegewerkt aan de voorbereidingen van de speeldagen in Amsterdam. “We wilden alle vier graag een dergelijk groot evenement eens van binnenuit bekijken. Dat lukt op deze manier natuurlijk prima. Twee dagen voor de wedstrijd was ons team lead-volunteers stand-in bij de opkomst van de teams. Dit zodat de mensen van de TV en regie alles konden timen en repeteren. Zodoende mocht ik zelfs de grasmat van de Johan Cruyff Arena betreden. Toch een bijzonder moment als het Wilhelmus galmt door het lege, in Euro2020 stijl aangeklede stadion, terwijl je net vanuit de catacomben het veld op bent gekomen.” aldus Sikkink.

“Aangezien het een ‘testen voor toegang’ evenement betreft, hebben bezoekers nog wel eens vragen rondom de app die er bij hoort.” aldus Marneth, die op wedstrijddagen een vast informatiepunt bemand. Weber assisteert bij de toegangspoortjes. De eerste wedstrijddag heeft hij ook veel VIP’s langs zien komen. Samen met Plass, die naast zijn rol als ICT-assistent op dit toernooi, ook al op de Womens Euro2017 actief was als vrijwilliger, kijken de vier voetballiefhebbers terug op een geslaagde start van het toernooi. “Ook dit jaar was het nog lang onzeker of, en zo ja, hóe het toernooi afgewerkt zou worden. Een week voor de wedstrijd kwam alsnog groenlicht van de overheid om het aantal supporters te verhogen naar 16.000 personen. Nog steeds maar 1/3 van het totaal wat in de Johan Cruyff Arena kan maar de sfeer was gelukkig al weer goed aanwezig.” aldus Sikkink. “Niet in de laatste plaats vanwege het resultaat uiteraard.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant