Afbeelding

Groepsstupiditeit

Algemeen

Groepsstupiditeit

In het belang van de eerst vergruisde en later weer heiligverklaarde groepsimmuniteit, is het volgens de kinderartsen in Nederland hoognodig dat ook kinderen onder de 18 worden gevaccineerd tegen corona. Persoonlijk vind ik dat ouders die hun gezonde kinderen laten inspuiten met een experimenteel vaccin zonder dat die kinderen daar zelf een significant levensverlengend of -verbeterend voordeel bij hebben, uit de ouderlijke macht ontzet zouden moeten worden. Maar goed, ik ben ook maar een van die 17 miljoen amateurvirologen die Nederland rijk is dus wat weet ik nou? De hooggewaardeerde leden van het OMT die nog geen enkele correcte voorspelling hebben gedaan op basis van hun computermodellen (meten is weten, dat is zo 2010), zullen het deze keer vast wel bij het rechte eind hebben. 

Een tweede argument dat de kinderartsen aanvoeren is het gevaar dat niet-gevaccineerde pubers straks als een soort tweederangsburgers zullen worden behandeld. Kinderfeestjes enkel nog voor ‘vaccinated only’. En dat ze dat lastige testen voor toegang kunnen overslaan als ze een groen vinkje kunnen laten zien in de CoronaCheck-app. Gemakshalve wordt er maar even aan voorbij gegaan dat het hele testen voor toegang enkel en alleen bestaat omdat Hugo de Jonge er natte dromen van krijgt. Niemand zat erop te wachten en met wetenschap of veiligheid heeft het ook al weinig te maken. Wel met het rondpompen van enorme hoeveelheden geld die niet bedoeld zijn om de zorgcapaciteit omhoog te krijgen of onderzoek te doen naar (preventieve) medicatie zoals Ivermectine maar aan grootschalige vaccinatiecampagnes worden besteed. Om het half uur wordt je op radio, tv en social media om de oren geslagen met die overheidspropaganda. Hugo beschikt over advertentiebudgetten waar de adverteerders van de Elna alleen maar van kunnen dromen!

Nu mogen pubers straks zelf bepalen of ze ‘de spuit’ nemen of niet. Nee, dan bedoelen ze niet de heroïnespuit waarvan na jarenlange studie precies bekend is hoe verslavend en verwoestend deze kan zijn. We hebben het over de spuit met het mRNA-vaccin dat ongeveer zo nieuw is als het SARSCoV-2-virus. Bijzonder dat je voor je 18de verjaardag geen alcohol of tabak mag kopen, een mobiel abonnement mag aangaan zonder handtekening van je ouders of mee mag bepalen wie er in de Tweede Kamer komt maar wel mee mag doen aan een wereldwijd medisch onderzoek om ‘je vrijheid weer terug te krijgen’. 

Wat werkt er nu eigenlijk niet goed in deze hele coronacrisis? De vaccins die toch voor 99% werkzaam zouden zijn tegen corona maar door de varianten keer op keer worden achterhaald? De maatregelen die na zes weken zouden zorgen voor ‘flatten the curve’? Of het gezonde verstand van ons burgers? Want sinds wanneer gaan kinderartsen over de indamming van corona en het steeds weer opnieuw naar boven bijgestelde percentage aan benodigde groepsstupiditeit, euh groepsimmuniteit?

Voorlichting aan pubers door de ouders in plaats van door de overheid lijkt deze zomer belangrijker te worden dan ooit. En dan heb ik het niet over drank, seks en soa’s. 


Kees Kiezel

keeskiezel@outlook.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant