Nieuwe straatnamen in Oost Gelre

Algemeen

Nieuwe straatnamen in Oost Gelre

Naam Twenteroute wordt officieel geregisteerd

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE- Onze gemeente is weer 4 officiële straatnamen rijker. Bijzonder hierbij is dat de N18 nu officieel de naam ‘Twenteroute’ krijgt. Zo wordt de weg al decennia lang genoemd maar het was nog nooit echt vastgelegd.

In Harreveld wordt aan de Looweg een nieuwbouwplan gerealiseerd. De gemeente wil dit plan de officiële naam Erve ‘t Loo geven. Dit omdat de de nieuwe woningen naast de locatie Erve ‘t Hag liggen en bij een bestaande fraaie woonboerderij. In de visie voor het dorp Harreveld is aangegeven dat het plan Erve ‘t Loo ook ontwikkeld kan worden vanuit het principe ‘nieuwe boerenerven’. De naam Erve ’t Loo wordt in de planvorming ook al gebruikt om te refereren aan de nieuwbouwwoningen. Er worden 12 kavels uitgegeven.

Lichtenvoorde
Aan de Dijkstraat en Koemstraat in Lichtenvoorde wordt een nieuwbouwplan Hof aan de Dijkstraat gerealiseerd. Ook de officiële naam wordt ‘Hof aan de Dijkstraat’. Dit omdat de woningen in een hofje komen te liggen. Het hofje zal ook toegankelijk worden via een fietspad in het verlengde van de Hofstraat. Dat pad krijgt dan de naam Hofpad. Op de huidige locatie staan momenteel nog een vijftal panden, welke na sloop worden vervangen door 13 stuks huurwoningen aan de zijde van de Dijkstraat, 8 generatie huurwoningen op het hof, 3 huurwoningen in een rij en een twee-onder-een-kap huurwoning aan de zijde van de Koemstraat.

N18
Uit het verbetertraject van de basisregistratie adressen en gebouwen (BAG), de basisregistratie grootschalige topografie (BGT) en het nationaal wegenbestand (NWB) bleek dat de N18 vanaf Oost Gelre tot en met Enschede nog geen officiële straatnaam heeft. Omdat de weg door meerdere gemeenten loopt hebben de BAG-beheerders van Oost Gelre, Berkelland Haaksbergen en Enschede een gezamenlijk voorstel opgesteld voor een eenduidig naamgeving. De BAG-beheerders stellen de naam Twenteroute voor omdat de weg in de volksmond al Twenteroute wordt genoemd.

Het juist registreren van de situatie van de ligging van de openbare ruimte is wettelijk verplicht volgens de wet basisregistratie adressen en gebouwen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant