Een aantal vrijwilligers van de Voedselbank Oost-Achterhoek en het Rode Kruis. Foto: Annekée Cuppers
Een aantal vrijwilligers van de Voedselbank Oost-Achterhoek en het Rode Kruis. Foto: Annekée Cuppers

De Voedselbank, de bank die een bonus verdient

Algemeen

OOST GELRE - In 2019 werd de opbrengst van de Nationale Rode Kruis bloesemtocht besteed aan het aanbieden van AED’s en gratis reanimatiecursussen. De totale opbrengst bedroeg 45.000,- euro. Het Rode Kruis Achterhoek Oost is toen een samenwerkingsverband aangegaan met de Voedselbank Oost-Achterhoek. Daarbij is afgesproken dat zij een gratis AED zouden krijgen waarbij 24 mensen een reanimatiecursus konden volgen.

Door Covid-19 liep dit helaas allemaal anders en trager dan gepland maar afgelopen vrijdag 2 juli kon er dan namens het Rode Kruis Achterhoek Oost een AED overhandigd worden aan de Voedselbank. Inmiddels zijn 12 van de 24 mensen opgeleid, en hopen de medewerkers van het Rode Kruis Achterhoek Oost ook spoedig de volgende 12 vrijwilligers een cursus aan te kunnen bieden. 

Carol Temming is voorzitter van het Rode Kruis Achterhoek Oost. Hij zegt hierover: ‘’Ik ben blij dat we uiteindelijk toch nog de AED kunnen overhandigen. De Voedselbank is de bank, die een bonus verdient. Wij vinden het belangrijk dat op zoveel mogelijk plekken in het land een AED ter beschikking staat. Dankzij dit soort projecten is dat mogelijk.’’

Uitleg over de AED. Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant