Godfried Nijs (links) en Rob Luimes. Foto: St. Jorisschool

Godfried Nijs (links) en Rob Luimes. Foto: St. Jorisschool

Collega’s St. Jorisschool nemen afscheid

Onderwijs

LICHTENVOORDE - Vrijdag 16 juli neemt de St. Jorisschool afscheid van vijf collega’s. Esther Harbers en Gijs Meuleman gaan naar een andere school binnen de stichting van Paraat. Godfried Nijs, Rob Luimes en Jon Temming nemen niet alleen afscheid van de St. Jorisschool maar ook van het onderwijs.

Personeel, leerlingen en ouders van de St. Jorisschool hebben Gijs Meuleman leren kennen als een enthousiaste meester met veel humor. In de elf jaren St. Jorisschool van Esther hebben veel kinderen van groep 3 t/m 8 les gehad van haar. Een juf met humor, duidelijkheid en structuur waar menige leerling met plezier op terug kijkt. Naast leerkracht van diverse groepen was Esther als gedragsspecialist de steun en toeverlaat voor de extra zorg.

Godfried Nijs begon zijn onderwijscarrière in Rietmolen. Daarna werd hij leerkracht op de Pastoor van Arsschool in Lichtenvoorde. Tweeëntwintig jaar geleden startte hij als leerkracht van groep 5/6 in het oude gebouw van de St.Jorisschool aan de Varsseveldseweg. Bij veel leerlingen wist hij zijn passie voor archeologie en geschiedenis over te brengen. En de interesse voor de astronomie ging zo ver dat hij samen met de leerlingen een nachtje slapen op school organiseerde om de sterren te bestuderen. Ook zullen velen zijn fietstochten en wandelingen van het schoolkamp nog herinneren. Een gevleugelde uitspraak van meester Godfried: “Ik ga je missen”, is nu van toepassing op hemzelf.

Jon Temming had al een lange periode van onderwijs in Vragender achter de rug toen hij op de St. Jorisschool kwam. ‘Meester Jon’ is altijd erg begaan met de ontwikkeling van kinderen. Hij nam vorig schooljaar dan ook nog geen afscheid maar heeft schooljaar 2020-2021, na zijn pensionering, als vrijwilliger gewerkt. Naast de individuele begeleiding zag men hem regelmatig in diverse uitdossingen een nieuw thema geschiedenis en aardrijkskunde introduceren.

Ook directeur Rob Luimes gaat, na 44 jaar onderwijs, van zijn pensioen genieten. Voordat Rob op de St.Jorisschool begon was hij jarenlang directeur van basisschool ‘Op Koers’ in Varsseveld. De afgelopen drie jaar dat Rob directeur was op de St. Jorisschool heeft men hem leren kennen als iemand met veel onderwijservaring, zich inzettend voor de kinderen, personeel en ouders.

Graag had het personeel van de St. Jorisschool de vertrekkende collega’s een persoonlijk afscheid gegund met oud-leerlingen, oud-collega’s en ouders maar vanwege coronamaatregelen zal er geen receptie plaats vinden. Lezers die nog een kaartje of persoonlijk berichtje willen sturen, kunnen dit zenden naar of in de bus doen bij: St. Joris, Waterhoen 1, 7132DK Lichtenvoorde, ter attentie van de betreffende persoon.

Jon Temming. Foto: St. Jorisschool

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant