Vlnr: Herman ter Haar, Raymund Engelbarts en Jerry Wopereis presenteren de corso-bierviltjes. Foto: Dinès Quist

Vlnr: Herman ter Haar, Raymund Engelbarts en Jerry Wopereis presenteren de corso-bierviltjes. Foto: Dinès Quist

Jumbo Bennink wakkert corso-gevoel aan met bierviltjes

Algemeen

LICHTENVOORDE - Een glaasje fris of bier op een viltje en kijken naar de corsowagens die voorbij rijden, het lijkt wel een vervlogen sprookje. Toch kunt u het corsogevoel dit jaar tot leven laten komen. Want Jumbo Bennink heeft unieke bierviltjes gemaakt waarop de prachtigste corsowagens staan afgebeeld. Elke groep heeft zijn mooiste wagen ingezonden en daarmee zijn bierviltjes bedrukt. Ook de muziekkorpsen mochten daarbij niet ontbreken. De opbrengst van de viltjes wordt verdeeld onder alle corsogroepen, St. Switbertus en St. Caecilia.

Door Dinès Quist

Voorzitter van Stichting Bloemencorso Herman ter Haar is blij met de actie van Jumbo Bennink: “Voor de tweede keer op rij kan het corso niet doorgaan, dat is niet alleen super jammer voor de corsobouwers en het publiek maar ook wordt het financieel moeilijk. Er wordt normaal gesproken veel geld verdiend bij werk op evenementen. Nu er niets doorging afgelopen jaar zijn er nauwelijks inkomsten gegenereerd. Daarom zijn we extra blij met deze doneeractie van Jumbo.”

Passie en Trots van Lichtenvoorde
Als er iets is waar Lichtenvoordenaren trots op zijn, is het wel het Bloemencorso. Het corso bestaat al negentig jaar en is uitgegroeid tot het symbool van saamhorigheid. Precies dat is de reden waarom Jumbo Bennink deze actie bedacht. “We willen de corsogemeenschap een hart onder de riem steken,” vertelt Jerry Wopereis, bedrijfsleider van Jumbo Bennink, “We willen de mogelijkheid benutten om hen financieel te steunen. En wat is er dan mooier dan om dit samen te doen met de corsogroepen en de klanten van Jumbo.” De bierviltjes zijn te koop in de winkel. Eén pakje viltjes bestaat uit tien exemplaren. Om de hele collectie corsowagens compleet te krijgen zijn er twee pakketjes viltjes nodig: deel 1 en deel 2.

Bierviltjes voor iedereen
Raymund Engelbarts heeft het grafische ontwerp gemaakt van de bierviltjes. Al enige jaren is Raymund betrokken bij Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde. Hobbymatig is hij bezig met grafische vormgeving, hij kreeg dan ook het verzoek om zijn skills in te zetten voor dit project. Ook het promotiemateriaal rondom de actie dat in de Jumbo hangt, komt van zijn hand. “Het eindresultaat mag er zijn,” vertelt Jerry. “De viltjes zijn vanaf woensdag 14 juli te koop. We hebben er bewust voor gekozen deze collectors items toegankelijk te maken qua prijs, zodat iedereen tijdens het corsoweekend zijn biertje op zijn favoriete viltje kan zetten.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant