Vlnr: Martin Grevers, Rolf Wolters, Evelien Nijenhuis en Myrthe Rosema. Foto: Bas Weetink

Vlnr: Martin Grevers, Rolf Wolters, Evelien Nijenhuis en Myrthe Rosema. Foto: Bas Weetink

Evelien Nijenhuis één van winnaars ontwerpwedstrijd

Algemeen

ACHTERHOEK - Martin Grevers, Evelien Nijenhuis, Myrthe Rosema en Rolf Wolters zijn de vier winnaars van de Social Art+Design Ontwerpwedstrijd. Dinsdag 6 juli ontvingen zij uit handen van twee juryleden een cheque ter waarde van € 500,-.

Stichting Social Art+Design schreef begin dit jaar een ontwerpwedstrijd uit om een start te maken met de ontwikkeling van een eigen collectie Achterhoekse toegepaste designproducten. Belangrijke vereisten waren dat ontwerpers open staan voor een samenwerking met mensen met een beperking, werkzaam op dagbestedingslocaties én inzet van restmateriaal uit de Achterhoek.

Ontwerpwedstrijd
Begin april boog een breed samengestelde jury zich over alle ingezonden ontwerpen en toetste deze niet alleen op de gestelde criteria maar ook op haalbaarheid. In de jury zaten, naast Kunst of Art en zorgorganisaties Elver en Zozijn, Heidi Otten (grafisch designer), interieurarchitect Ynske Breukelaar, marketingspecialist (en coach bij stichting Pak An) Martin Moorman en ondernemer Henk-Jan Westhoff.

Martin, Evelien, Myrthe en Rolf gaan nu starten met de realisatie van hun ontwerpen in samenwerking met de makers op de dagbestedingslocaties. Naar verwachting zullen deze in het najaar te koop zijn bij Elver, Zozijn en in de galeries van Kunst of Art. Rianka Habraken van Stichting Social Art+Design vertelt: “Toen wij de wedstrijd uitschreven waren wij erg benieuwd hoe er op ons initiatief gereageerd zou worden. Wij zijn dan ook heel blij het enthousiasme te ervaren van de 4 professionele designers die staan te popelen om aan de slag te gaan. De jury had het niet makkelijk om een keuze te maken. De vier winnende ontwerpen staan niet alleen volledig in het teken van hergebruik van restmateriaal uit de Achterhoek, maar bieden de makers met een beperking ook de ruimte hun talenten en eigenheid te laten zien in het maakproces én eindresultaat; een win-win situatie vinden wij.”

Stichting Social Art+Design
Galerie & kunstuitleen Kunst of Art heeft samen met zorgorganisaties Elver en Zozijn, Stichting Social Art+Design opgericht. Via deze stichting willen zij verbindingen leggen tussen Achterhoekse ontwerpers en mensen met een beperking. Samen gaan zij een collectie toegepaste designproducten ontwikkelen waarbij zoveel mogelijk lokale restmaterialen worden gebruikt.
De ontwikkeling van de eerste designproducten wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, stichting Pak An en het coöperatiefonds Rabobank Graafschap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant