Afbeelding
Foto:

Zomeruitje Zutphen

Algemeen

Zomeruitje Zutphen

Vorige week vertelde ik dat ik mijn eerste ging halen. Na wekenlang wikken en wegen werd het prikken.

Na adviezen van zowel schapen als wappies, gematigde en radicale, maar ook van de mensen ertussen in. Eigenlijk zijn dat de enige mensen die het wel snappen, namelijk dat het niet te snappen is.
Maar het zit erin, 3 milliliter verse vloeistof Comirnaty, de prikhit van Pfizer/BioNTech. Ik ben wel blij dat het die is, toch de wereldwijd meest geaccepteerde. De Visa-card van de vaccins.

En hoe zit het met de bijwerkingen? Ik hoor het u in gedachten vragen.
Om positief te beginnen: ik leef nog. Ik voelde de prikplek in mijn linkerbovenarm wel goed de eerste dagen erna. Ik kon niet op mijn linkerkant slapen, wel op mijn rechterkant. Ook hier bleek net als overdag rechts net iets beter bij mij te passen.

Maar buiten die prikplekpijn en wat vermoeidheid, geen centje pijn. Dus van de zes meest voorkomende bijwerkingen in de bijsluiter kan ik er maar twee afvinken. Aangezien de 1 tot 3 dagen na het prikken inmiddels zijn verlopen, denk ik dat ik niet meer hoef te rekenen op de vier andere bijwerkingen: hoofdpijn, spierpijn, koorts en diarree. Vooral op die laatste zit ik niet te wachten, maar het kan misschien nog, hoop (!) doet leven.

Ik ben helemaal naar Zutphen gegaan voor de prik. Dat had meerdere redenen. Ik wou ook wel weer eens door een wat bosrijker stuk van de Achterhoek rijden, een coulisselandschap is mooi, maar verandering van horizon doet rijden. En het was ook nog eens een mooie zomermorgen met frisse zonnestralen door de bladeren.
Ik heb ook voor Zutphen gekozen omdat ik daar minder bekenden tegenkom. Je laten prikken door een wildvreemde is tot daaraantoe, maar niet ten overstaan van een deel van je Facebook-vriendenlijst.
En de derde reden waarom ik voor Zutphen koos, is dat het zo’n mooie plaats is. Ik had ook Doetinchem kunnen kiezen, maar dat is niet ansichtkaartwaardig. En ik dacht: ik ben nog niet op vakantie geweest. Bovendien: mocht ik acuut bezwijken aan het vaccin, dan heb ik wel een fraaie afscheidslocatie op Wikipedia († Zutphen, 30 juli 2021).

Zo, nou ga ik volgende week weer over wat anders schrijven. Ik begin direct, want, zo lees ik net op de infoflyer van het RIVM die je meekrijgt als je als flinke jongen de prik hebt doorstaan: ‘de zorg voor morgen begint vandaag’.
En daar is geen speld of naald tussen te krijgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant