Ilse Klein Gebbinck (links) van Stichting Sunshine en Femke Dusseldorp van Den Diek. Foto: Annekée Cuppers

Ilse Klein Gebbinck (links) van Stichting Sunshine en Femke Dusseldorp van Den Diek. Foto: Annekée Cuppers

Stichting Sunshine houdt kledingverkoop voor mensen met kleine beurs bij Den Diek

Algemeen

‘We hebben zulke prachtige spullen gedoneerd gekregen’

LICHTENVOORDE - Fleurige zomerjurkjes, zwemkleding, herenpantalons, zwangerschapskleding, schoenen, tassen en andere accessoires. Tijdens de open dag van Stichting Sunshine Oost Gelre op zaterdag 21 augustus bij Den Diek zijn mensen met een kleine beurs van harte uitgenodigd om te komen snuffelen tussen het ruime aanbod aan (tweedehands) kleding. “Een merkspijkerbroek voor een euro, een paar kindersokken voor 10 cent. We hebben kleding voor het hele gezin, soms met de prijskaartjes er nog aan.”

Door Annekée Cuppers

Vorig jaar december stond Ilse Gebbinck ook al eens in deze krant, toen met het verhaal over de oprichting van haar stichting. “We hebben enorm veel respons gehad op het artikel. Mensen vonden het een bijzonder concept, wilden graag hun steentje bijdragen en hebben dan ook massaal gedoneerd. Inmiddels hebben we naast een volle zolder en garage er een container bij moeten huren om alles kwijt te kunnen.” 

Het doel van de Stichting Sunshine is dat iedereen, ook als je financieel erg krap zit, mooie kleding aan moet kunnen schaffen. Normaalgesproken gaat Ilse hiervoor op aanvraag met een voorgeselecteerde voorraad op huisbezoek bij belangstellenden, nu heeft ze gekozen voor een open dag om nog meer bekendheid onder de doelgroep te genereren. Daarvoor heeft ze de samenwerking opgezocht met cultureel centrum Den Diek. Bestuurslid Femke Dusseldorp vertelt: “Den Diek is een cultureel centrum dat dagelijks voor iedereen vrij toegankelijk is. Vanwege deze laagdrempeligheid en alle activiteiten die hier al plaats vinden, zoals de Dorpskamer, is het dan ook bij uitstek geschikt voor een evenement als dit. Wij dragen de stichting van Ilse een warm hart toe en stellen de ruimte voor de open dag kosteloos ter beschikking.” Ilse: “We mogen van lokaal 1 gebruik maken, een hele sfeervolle ruimte waarin we de kleding goed uit kunnen stallen en de bezoekers op hun gemak kunnen rondneuzen. We hebben heel veel mooie kleding binnengekregen, niet alleen tweedehands maar ook kleding waar de prijskaartjes nog aanzitten, schoenen nieuw in dozen. Ook lokale ondernemers hebben spullen ingebracht. Tijdens de open dag nemen we vooral zomerspul mee, waaronder zwemkleding, maar ook alvast kleding voor het najaar. En alles gaat weg voor een prikkie, je betaalt maximaal 1,50 euro per item.”

Doelgroep
Ilse merkt dat bij mensen soms de vraag leeft of zij tot de doelgroep behoren. Daarover vertelt ze: “Onze stichting is niet alleen voor mensen die van de bijstand moeten leven of klant zijn bij de Voedselbank maar voor iedereen die om welke reden dan ook te weinig geld heeft om mooie en goede kleding of schoenen aan te schaffen. Wat hun inkomen precies is, dat kunnen en willen we niet controleren, we handelen op basis van vertrouwen. Sommige mensen weten hun financiële situatie voor hun omgeving goed te verbergen maar kunnen met moeite rondkomen. Juist die mensen hopen wij, rechtstreeks via deze krant of via familie of bekenden, te bereiken.”

Ilse en Femke kijken met veel plezier uit naar de open dag en hopen dat het een groot succes wordt. De dames verwachten veel mensen blij te kunnen maken met deze actie en hopen dat Stichting Sunshine zo ook wat bekender raakt onder het publiek. “En wie weet wordt het straks een regelmatig terugkerend gebeuren”, besluit Ilse.

De open dag van Stichting Sunshine vindt plaats op zaterdag 21 augustus van 10.00 tot 15.00 uur bij cultureel centrum Den Diek aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde (ingang en parkeren via zijde Hamalandhal aan de Van de Meer Walcherenstraat). Betalingen uitsluitend contant.


www.stichtingsunshineoostgelre.nl

www.den-diek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant