Een bevlogen Longa-Grol-leidster Annemarie Groot Zevert bezorgt een van haar spelertjes een geweldige middag.
Een bevlogen Longa-Grol-leidster Annemarie Groot Zevert bezorgt een van haar spelertjes een geweldige middag. Henri Walterbos

G-voetballers Longa-Grol en FC Eibergen beleven onvergetelijke voetbaltraining onder leiding van Graafschaptrainers

Algemeen

‘Het is voor hun heel bijzonder dat een trainer uit het betaald voetbal ze komt trainen’

Door Henri Walterbos

LICHTENVOORDE - Langzaamaan druppelen ze binnen deze woensdagmiddag op het terrein van Longa 30. G-voetballers van Longa-Grol en FC Eibergen. Ze lopen door elkaar heen, zijn blij elkaar te zien. In afwachting van wat komen gaat, staan ze te dollen met hun leiders die in groten getale aanwezig zijn om de kinderen van beide G-voetbalafdelingen een geweldige middag te bezorgen. Gestoken in eigen clubtenues, maar eveneens van Feyenoord en De Graafschap. 

Kim van der Toren van Longa-Grol loopt trots rond in haar Feyenoord tenue, met achterop de naam van Dirk Kuyt. Tijdens de training onder leiding van Graafschap hoofdtrainer Reinier Robbemond en assistent-trainer Richard Roelofsen wordt er regelmatig met haar gedold. “De volgende keer een Graafschapshirt aan he?,” grapt Roelofsen. “Jullie hadden ook in de eredivisie kunnen zitten als jullie iets beter je best gedaan hadden,” antwoordt Kim lachend. Roelofsen en Robbemond kunnen er wel om lachen. Als de bal tijdens een oefening in de middencirkel ver buiten de cirkel rolt, haalt Kim de bal op. “Moeten we weer op Feyenoord wachten,” dolt Roelofsen weer. Uiteraard sputtert Kim lachend terug. “Ja,ja,” zegt Robbemond, “Altijd als ze geen kampioen worden ligt het overal aan.” “We hoeven helemaal geen kampioen te worden,” lacht Kim terug.

Complimenten
De sfeer is fantastisch. De kinderen worden overladen met complimenten voor hun acties door beide Graafschaptrainers. De kinderen leven zichtbaar op, er wordt volop gelachen om de grapjes van beide trainers die, als ze vernemen dat Jeen ‘assistent’ is bij het G-voetbal Longa-Grol, hem ook als hun assistent aanstellen en hem regelmatig om ruggenspraak vragen. “Ja, is goed. Het gaat goed,” antwoord hij steeds tevreden.

Enthousiasme
Iedereen geniet. Ook beide voetbaltrainers van de hoofdmacht van De Graafschap “Dit is echt prachtig. Dat enthousiasme van die kinderen. Daar word je zo blij van,” antwoord Robbemond. “Dat zie je ook ieder jaar op de toernooidag in Barendrecht waar betaald voetbaltrainers een G-team coachen die voor een dag de naam van een betaald voetbalclub dragen. Als je die kinderen ziet genieten, dan geniet je zelf ook.”

Johan van Zanten, leider van het G-voetbalteam Longa-Grol krijgt na afloop van alle kanten bedankjes en complimenten toebedeeld van ouders, medeleiders van Grol en Graafschaptrainers, voor de organisatie. “Het was een zeer geslaagde middag. Geweldig. De jongens en de meiden hebben het hartstikke leuk gehad. Het is voor hun heel bijzonder dat een trainer uit het betaald voetbal hun komt trainen. En aan de trainers te zien vonden ze het ook geweldig.” De organisatie had de nodige voeten in aarde. “We zijn er zeker een aantal weken mee bezig geweest,” laat van Zanten weten. “Vooral omdat je zit met die coronaregels. Daar heb je toch rekening mee te houden. Van ons zijn ze allemaal gevaccineerd. We wisten niet hoeveel kinderen er mee zouden doen in verband met de vakantie maar er waren liefst 26 kinderen, waaronder 5 van FC Eibergen waar we contact mee hebben gehad. Ze hebben allemaal al meer dan een jaar geen competitie gespeeld en omdat je niet weet hoeveel er zijn, hebben we hen ook uitgenodigd. Zo probeer je toch zo samen met elkaar de tijd door te komen.”

De nieuwe competitie voor de G-voetballers start eind september. “Als het goed is wel. Dat hangt van de coronamaatregelen af.” Van Zanten laat weten dat wat hem betreft er nog wel aanwas bij mag komen. “Bij de jeugd hebben we er momenteel 11. Die spelen in Lichtenvoorde, de 14 volwassenen spelen bij Grol. Sommige iets ouderen hebben niet het vermogen om bij de senioren te spelen dus die laten we gewoon bij de jeugd spelen. Daar krijg je dan dispensatie voor. Bij de jeugd kunnen we er nog wel een paar bij gebruiken want een aantal kinderen gaan zaterdag ook nog naar de zorgboerderij toe. Dan ben je met een wedstrijd al lang blij dat je er 8 of 9 hebt. Het plezier staat bij ons voorop. Dat is het allerbelangrijkste.” Van Zanten merkt dat G-voetbal ondanks de aandacht en ontwikkelingen nog in de taboesfeer zit. “Zo jammer voor het kind dat soms best wil voetballen.”

Stralen
De kinderen staan te stralen na afloop met in hun hand een tasje met groot Graafschap-logo, met hierin Graafschap-goodies. Moe? “Helemaal niet. Het viel wel mee,” zegt Jasper Schovers, gehuld in outfit van het Nederlands Elftal. Of heb je stiekem geoefend? vraag ik hem. “Ja, ik heb gisteren wel even een paar ballen geschopt.” Hij leeft voor voetbal, en Feyenoord. “Zaterdag ben ik naar Feyenoord Vrouwen wezen kijken, naar Maxime Bennink van Grol die bij Feyenoord speelt. Dat was heel leuk.”

FC Eibergen
Lucel Bennink ziet haar voetballers van FC Eibergen ook genieten en is blij met de uitnodiging deze middag aan te mogen sluiten. “Het G-voetbal leeft. Bij FC Eibergen hebben we het nu 5 jaar. Ik heb het zelf mede opgericht. Mijn zoon is er ook bij, alleen vanmiddag lukte het niet erbij te zijn. Je wilt voor je kind graag iets in je eigen woonplaats, dus hebben we het in Eibergen ook opgericht. Dat loopt goed. We hebben nu twintig spelers.”


Facebook: svgrolsvlongagteams

svgrolgteam@hotmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant