Afbeelding

Kindsoldaten

Algemeen

Kindsoldaten

Laatst schreef ik een nogal pittige column waarin ik het vaccineren van jongeren aan de orde stelde. Daar kwamen de nodige reacties op, zowel steunbetuigingen als mails waarin ik voor wappie werd uitgemaakt. Eén lezer pleitte zelfs voor mijn ontslag. Voor al die lezers die zich aan de column ‘Groepsstupiditeit’ gestoord hebben en hoopten nooit meer een coronagerelateerde column van mij te hoeven lezen; ik moet u teleurstellen, dat is deze week niet gelukt. 

Voor de ongevaccineerde kinderen van zogenaamde wappies zoals ondergetekende gaat de GGD straks met bussen langs de scholen. Eerst gaan ze voorlichting geven over de coronavaccinatie in de klas waarna direct de gang naar de prikbus kan worden ingezet. Uiteraard geschiedt een en ander geheel zonder druk uit te oefenen op de tere kinderzieltjes, zo sust de GGD bezorgde ouders die vrezen dat hun kind tegen hun wens in gevaccineerd en wel thuiskomt. Dat kinderen ondanks waarschuwingen van thuis en hun eigen aarzeling mogelijk ten prooi vallen aan pear pressure (foei, zo’n duur woord kennen die wappies toch niet want dat zijn immers laagopgeleide achterstandswijkbewoners) en zo alsnog een spuitje gaan halen, dat zal allemaal wel zo’n vaart niet lopen. Bij medische ingrepen waarbij de kans op spijt in de toekomst niet ondenkbaar is, gelden een of meerdere dagen bedenktijd. Voor een shotje Pfizer of Janssen in de pauze tussen een lesje Bio en een mondeling Duits door, schijnt dat niet nodig te zijn. Om over het gezag van de ouders over hun minderjarigen maar te zwijgen.  

Denken we de oorlog tegen corona te gaan winnen door pubers te injecteren met een experimenteel goedje? Ze worden zelf niet ziek van corona, kunnen nog steeds anderen aansteken en lopen, hoe klein ook, wel kans op ernstige bijwerkingen. Welke dat precies zijn, daar is de firma Pfizer zelf ook nog niet over uit, zo valt op te maken uit de gelekte contracten. Misschien kan de leraar Wiskunde eens een bijpassende opdracht bedenken en zijn pupillen een lesje kansberekening geven? 

Voor lezers die het ondanks hun weerzin toch gered hebben deze column tot het eind toe uit te lezen heb ik goed nieuws. Ook een wappie-columnist heeft recht op vakantie, ook al is zijn actieradius zonder geldige QR-code beperkt. Voorlopig bent u dus even van mijn verhalen verlost.

Ik wens u allen, genetisch gemodificeerd of niet, nog een paar fijne zomerweken toe.


Kees Kiezel
keeskiezel@outlook.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant