Afbeelding

Tussenstand

Algemeen

Tussenstand

Inmiddels is het duidelijk dat ook de evenementenzomer van 2021 zo goed als dood is, ook in de evenementengemeente Oost Gelre. Gelukkig is er in onze omgeving genoeg te fietsen en te wandelen, het gras is lang niet altijd groener bij de buren of in het buitenland.
Helaas is het weer deze zomer nogal wisselvallig - of afwisselend, dat klink positiever. In hoeverre dat wel of niet met klimaatverandering te maken heeft, daar durf ik geen uitspraken over te doen, daar zijn andere columnisten veel deskundiger in.
Maar geen evenementen en wisselvallig weer, dan is er altijd nog het internet en natuurlijk de gezellige ouderwetse lineaire televisie.
De Olympische Spelen in Tokyo zijn weer voorbij. Nogal sfeerloos zonder publiek, maar het wende. 36 Nederlandse medailles. Met name de prestaties van Sifan Hassan deden me plezier. Omdat het fantastische prestaties waren én omdat het weer heerlijke discussies opleverde tussen dom rechts en dom links over van wie ze nu het meeste is.

En wij in Oost Gelre hadden natuurlijk ook een gouden medaille. Tenminste, als je het een beetje ruim ziet. De gescheiden moeder van Niek Kimmann woont in Groenlo en de grootouders van de beste BMX’er ter wereld komen uit Beltrum, formeel Berkelland, maar mentaal toch meer Oost Gelre.
Nu de Oranje Sportzomer dus eigenlijk voorbij is, rest nog De Slimste Mens. Ik vind het wel mooi dat een programma dat op geen enkele manier voldoet aan alle punten waar netmanagers, doelgroepkenners, mediadeskundigen en dat soort pratende hoofden op hameren, zo’n succes is. Het wordt midden in de zomer uitgezonden, er zit geen enkele actie in en de presentator en de voltallige jury bestaan uit twee 75-plussers.
Ik heb er een nieuwe droom bij door dit programma. Niet eraan meedoen, hoewel je niet heel echt bekend hoeft te zijn om er als bekende Nederlander aan mee te doen. Nee, mijn droom is dat ooit Philip Freriks in de finale zegt tegen een kandidaat: ‘Jan, wat weet je van Frank Zand?’

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant