Drie van de zes teamleden, vlnr. Hans Hinkamp, Tara Brethouwer, Rianne Baas. Foto: Dinès Quist

Drie van de zes teamleden, vlnr. Hans Hinkamp, Tara Brethouwer, Rianne Baas. Foto: Dinès Quist

Doneer skeelerteam het etmaal door

Algemeen

LICHTENVOORDE/BREDEVOORT - Vierentwintig uur achter elkaar gaan ze skeeleren. Niet om te winnen, niet om persoonlijke records te verbreken en ook niet om hun conditie een boost te geven. Nee, het zeskoppige team dat zich ‘Rondje van de Borghman’ noemt, skeelert voor Kika. Op 3 en 4 september putten zij zich een etmaal lang uit om geld in te zamelen voor de stichting die onderzoek doet naar kinderkanker. Ook de Lichtenvoordse predikant Hans Hinkamp is van de partij.

Door Dinès Quist

24Kika heet de skeelerestafette waar het zestal aan meedoet. Teams uit het hele land reizen af naar Biddinghuizen om daar hun sportieve prestatie om te zetten in geld voor Kika. Zo ook het team ‘Rondje van de  BorghMan’. De bijzondere teamnaam danken zij aan hun sponsor stadsbrouwerij de BorghMan in Bredevoort. Vier van de zes teamleden hebben hun roots liggen in de Boekenstad en bierbrouwerij de BorghMan is voor hen bekend terrein. Eigenaar Gerco Honders was meteen enthousiast toen initiatiefnemer Tara Brethouwer hem benaderde met de vraag of hij hen wilde sponsoren. “Ik hoefde niet lang na te denken,” vertelt Gerco, “natuurlijk wil ik een nobel initiatief als dit sponsoren. We hebben mooie skeelerpakken voor ze laten maken met hun teamnaam erop.”

Predikant op het ijs
Het idee om mee te doen met 24KiKa stond al enige jaren op de agenda van Tara Brethouwer. “Ik wilde al lange tijd meedoen met het skeelerevenement, maar steeds kwam er wat tussen. Dit jaar heb ik de stoute schoenen aangedaan en ben mensen gaan vragen die ik ken vanuit de lokale sportwereld. Zo hebben we een mooi team bij elkaar verzameld van mensen die hobbymatig liefde voor sport hebben.” Eén van de teamleden is de Lichtenvoordse predikant Hans Hinkamp, “Ik schaats graag en tijdens één van mijn rondjes op de Slingeplas kwam Tara naar me toe met de vraag of ik mee wilde doen met hun team. Jaren geleden skeelerde ik veel, dus in al mijn enthousiasme heb ik toegezegd. Nu noch flink trainen”, vertelt hij lachend.

Elke euro is welkom
De estafette wordt gereden op de 2500 meter lange schaatsbaan in Biddinghuizen. In totaal zal het team zo’n 500 kilometer afleggen. “De race begint om 15.00 uur”, vertelt Tara. “De nacht wordt ingeluid met muziek en daarna komt het zwaarste gedeelte, de donkere stille uren. Daar zie ik wel tegenop. We mogen niet te veel indutten want als je tempo beneden de 9 kilometer per uur komt wordt je gediskwalificeerd. Maar de drijfveer dat we het doen voor Kika, houdt ons op de been, daar gaan we voor. We hopen dan ook op veel donaties, elke euro is welkom.”

Doneren
Met uw donatie helpt u team ‘Rondje van BorghMan’ het etmaal door. Teamleden van ‘Rondje van BorghMan’ zijn: Hans Hinkamp, Tara Brethouwer, Jan Carel Brethouwer, Rianne Baas, Rosa ter Hedde en Julian Meijer. U kunt een donatie doen aan een individueel teamlid via www.24kika.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant