Mariette Freijzer en René Berman. Foto: PR
Mariette Freijzer en René Berman. Foto: PR

Twee Boerenerfconcerten PaaspopKlassiek

Algemeen

OOST GELRE - Dit najaar organiseert Paaspopklassiek Boerenerfconcerten op verschillende locaties in de gemeente Oost Gelre. Het eerste concert vindt plaats op zondag 22 augustus om 11.00 uur aan de Vondermansdijk 11 in Lichtenvoorde: ‘De Cellisten van het Sonsbeek Kwintet - Duo Berman-Freijzer’ zijn dan te gast bij Karin en Brordy Stortelder. Op zondag 5 september geeft gitarist Harry Saksioni in het Openluchttheater Lichtenvoorde aan de Visserijdijk in Vragender om 14.00 uur een soloconcert. 

Beide concerten worden gegeven door musici die in hun vak de sporen meer dan verdiend hebben en na de coronaperiode zeer gemotiveerd zijn om weer voor publiek op te treden. Toegang tot de Boerenerfconcerten is gratis; vooraf en in de pauze wordt koffie en thee aangeboden. Na afloop stelt PaaspopKlassiek een vrije gift zeer op prijs.
In verband met coranamaatregelen wordt verzocht bij entree op papier naam, adres, telefoon en mailadres aan de organisatie PaaspopKlassiek te overhandigen. Deze gegevens worden alleen gebruikt ten behoeve van eventueel brononderzoek door het RIVM en na 14 dagen vernietigd. Uiteraard is privacy gegarandeerd.

Duo Berman-Freijzer
Cellisten Mariette Freijzer en René Berman hadden elkaar al tegen kunnen komen toen ze speelden in bijvoorbeeld het Combattimento-consort of cello-octet Conjunto Iberico. Maar pas tijdens uitvoeringen van Wagners Götterdämmerung vonden ze elkaar en ze vormen sindsdien een duo.
Mariette Freijzer studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en na het afstuderen een jaar barokcello in Genève. René Berman studeerde aan het Gronings Conservatorium en bij William Pleeth in Londen. Mariette speelt voornamelijk kamermuziek, onder meer in het Hildebrand-pianotrio en ze vormt een vast duo met pianiste Cathelijne Maat Duo Freijzer & Maat.
René Berman is solocellist in de Philharmonie Oost-Nederland. Met pianisten Kees Wieringa en Michaël Krücker gaf hij veel concerten en hij nam enkele cd’s op.
Freijzer en Berman richtten samen het Sonsbeekensemble op met musici die, in de ruimste zin, woonachtig zijn rondom het Arnhemse Sonsbeekpark. Met hun celli laten Berman en Freijzer de sonore klanken van hun instrumenten in duetten over het Boerenerf tot een uniform samenspel komen, als ware vormen ook hun instrumenten een ‘echtpaar’. Het programma voor de pauze omvat werken voor twee celli uit de 17de en 18de eeuw. Na de pauze speelt het duo werken van romantische componisten.


www.paaspopklassiek.nl                                

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant