Looptijd kavelruil N18 tussen Groenlo-Zuid en Lichtenvoorde verlengd

Algemeen

Looptijd kavelruil N18 tussen Groenlo-Zuid en Lichtenvoorde verlengd

GROENLO/LICHTENVOORDE - De looptijd van het kavelruilproject rond de N18 tussen Groenlo-Zuid en Lichtenvoorde in de Achterhoek is verlengd tot eind dit jaar. De kavelruilcommissie heeft dit besluit genomen omdat zij de indruk heeft dat er meer beweging in de grondmarkt is gekomen de afgelopen maanden. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden voor kavelruil voor de grondgebonden veehouderij.

Huiskavel
Kavelruil op vrijwillige en planmatige basis is het middel om de verkaveling van bedrijven te verbeteren. Hierbij kan vaak de huiskavel groter worden, waardoor voor melkveehouders weidegang gemakkelijker toepasbaar is. Daarnaast werkt het kostenverlagend (minder afstand te rijden met trekkers en landbouwmachines) en heeft het effect op de verkeersveiligheid (minder verkeersbewegingen) in het landelijk gebied.

Contact
Grondeigenaren die interesse hebben in kavelruil of kansen zien, kunnen contact opnemen met één van de kavelruilcoördinatoren: Frans Baack, 06 - 10 30 91 55, baackf@gmail.com of Henry Waalderbos, 06 – 23 66 95 31, h.waalderbos@planet.nl.

Kavelruil Groenlo-Zuid en Lichtenvoorde is een initiatief van LTO Noord. En wordt financieel mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Provincie Gelderland en Waterschap Rijn en IJssel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant