Annette Bronsvoort ondertekent haar lidmaatschap bij de KBO. Foto: Annekée Cuppers
Annette Bronsvoort ondertekent haar lidmaatschap bij de KBO. Foto: Annekée Cuppers

KBO schrijft bijzonder lid in

Algemeen

LICHTENVOORDE – Het bestuur van de Krachtige Belangenorganistatie mocht onlangs een bijzonder nieuw lid verwelkomen: Annette Bronsvoort, burgemeester van Oost Gelre. Met de inschrijving van de eerste burger van onze gemeente trapt de vereniging tevens haar nieuwe ledenwerfactie af. Wie vanaf 1 september lid wordt, betaalt tot 1 juli 2022 géén lidmaatschapskosten.

Door Annekée Cuppers

Aan de oproep van het bestuur om boegbeeld lid te worden van de Lichtenvoordse vereniging voor 50-plussers gaf de burgemeester met plezier gehoor. Op donderdag 29 juli nam zij in de bestuurskamer in clubgebouw De Treffer dan ook uitgebreid de tijd om onder het genot van een kopje koffie met Lidwien Reukers (voorzitter), Stien Pothof- Oolthuis (coördinator culturele activiteiten), Ton Jolij (coördinator educatie), Fons Bokkers (penningmeester) en Hans Winters (PR en redactie clubblad) bij te praten over de afgelopen periode.

In levende lijve
Alle aanwezigen genieten ervan om elkaar ‘live’ te kunnen treffen na de lange periode waarin dit niet mogelijk was. Hans Winters vertelt: “Sinds juni zijn zo goed als alle activiteiten weer opgestart en daar werd gelijk weer goed gebruik van gemaakt. Je kon merken dat de mensen hun clubjes en elkaar hadden gemist. Toch was het ook wel weer even wennen om met meerderen te zijn, al die prikkels.” Stien vult aan: “Daarom was er dit jaar ook geen zomerstop. In onderling overleg gingen de activiteiten en cursussen gewoon door, net als de inloopochtenden zodat mensen altijd terecht konden voor een kop koffie en een praatje.”
Burgemeester Bronsvoort spreekt haar bewondering uit voor de manier waarop de bestuursleden in de afgelopen periode hun best hebben gedaan ouderen zoveel mogelijk te ondersteunen. “Iedereen die iets organiseert, voelt zich extra verantwoordelijk voor de veiligheid van de deelnemers. Dat legt ook extra druk op de organisatie. Ondanks dat er nu versoepelingen zijn blijven het toch onzekere tijden. Als gemeente zijn we erg blij met alle initiatieven om meer mensen te ondersteunen die ziek zijn of zich eenzaam voelen.”

Laagdrempelig
Een punt dat ook aan de orde komt tijdens het bezoek van de burgemeester is hoe nog meer (hulpbehoevende) ouderen in de gemeente te bereiken. Lidwien merkt op dat de Wet op de Privacy daarin een belemmering vormt. “Vroeger kreeg je via de gemeente of de pastoor namen door van mensen die dreigden te vereenzamen of bijvoorbeeld financiële problemen hadden. Vanwege de Wet op de Privacy mag dat allemaal niet meer. De gemeente doet erg haar best om deze mensen alsnog te bereiken maar wij merken dat mensen de drempel toch vaak te hoog vinden om zich bij de gemeente of een hulplijn te melden. Daarom zijn de inloopochtenden ook zo ontzettend belangrijk en waardevol.”

Inschrijving
Na het bijpraten en de koffie is het tijd voor de formele handelingen: het invullen van het formulier voor de ledenadministratie en het uitreiken van de bescheiden waaronder een tasje met logo en de laatste editie van clubblad De Treffer. De burgemeester is zeer te spreken over het clubblad en onder de indruk van het aanbod van activiteiten. “Een frisse vormgeving en mooie foto’s en wat veel activiteiten om uit te kiezen. Graag sluit ik een keer aan bij een sportieve bezigheid, zoals wandelen of fietsen.” Ook belooft de burgemeester wat flyers uit te delen aan collega’s op het gemeentehuis die onder de doelgroep vallen.

Ledenwerfactie
Iedereen die zich vanaf 1 september inschrijft bij de Krachtige Belangen Organisatie betaalt tot 1 juli 2022 géén lidmaatschapsgeld. Bestaande KBO-leden die maximaal twee nieuwe leden aanbrengen, krijgen 50 procent korting per lid op hun eigen lidmaatschap. Brengt men twee nieuwe leden aan, dan is het lidmaatschap tot 1 juli dus gratis. Deelname aan activiteiten van de KBO staat ook open voor leden van de ouderenverenigingen uit de andere kernen van Oost Gelre. Men betaalt dan alleen voor de activiteiten waaraan men deelneemt.


www.kbolichtenvoorde.nl

Annette Bronsvoort in gesprek met het bestuur van de KBO. Foto: Annekée Cuppers

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant